avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inchidere SRL - asociat disparut
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inchidere SRL - asociat disparut

Buna ziua,

Am si eu urmatoarea problema putin mai complicata: sunt asociat intr-un SRL cu 3 asociati, detin 20% din partile sociale si sunt si administrator.
Cel de-al doilea asociat este disparut, nu reusim sa dam de el desi de-a lungul timpului am mai incercat acest lucru.
Cel de-al treilea asociat a decedat, urmand ca mostenitorii sa preia partile sociale si sa inregistram la ONRC acest lucru (este posibil oare fara acordul tututror asociatiilor?)

In prezent, as dori ca firma sa se inchida. Mentionez ca, nu exista bunuri sau datorii si as dori sa stiu care este varianta optima sa fac acest lucru?

Multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 18:36, 9 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti solicita dizolvarea societatii pentru lipsa elementului “affectio societatis”!
Mulțumesc pentru răspuns.
Pot solicita doar eu, in calitate de administrator sau trebuie și moștenitorii asociați?

Se depune aceasta cerere la ONRC?

Mulțumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cerere de chemare în judecată trebuie să formulați!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreun sa radiez firma Svetlana Radoslavevic Svetlana Radoslavevic Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema putin mai complicata: sunt asociat intr-un SRL cu 2 asociati, detin 10% din partile sociale si sunt si ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl ContSters139791 ContSters139791 Buna ziua. Sunt asociat intr-un Srl , de ceva timp nu ma mai inteleg cu asociatul meu, cotele sunt egale. Cum pot face pentru a desfiinta societatea si imparti ... (vezi toată discuția)
Radiere / lichidare (= "închidere") automatĂ a unei firme? Princess12 Princess12 Radiere / lichidare (= \"închidere\") AUTOMATĂ a unei firme Cu scuze fiindcă tot nu reuşesc să înţeleg diferenţele dintre DIZOLVARE / LICHIDARE / ... (vezi toată discuția)