avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce semnificatii are o intrerupere pe cartea de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce semnificatii are o intrerupere pe cartea de munca?

dpdv juridic ce efecte poate avea o intrerupere de "1 saptamana" pe cartea de munca... intre 2 joburi, mai exact intre schimbarea jobului, la 2 angajatori diferiti?

1) ma poate afecta aceasta lipsa de "1 saptamana" la indemnizatia legata de concediul de maternitate? exista vreo lege in acest sens?
2) ma poate afecta in cazul acordarii unui credit ipotecar, sau de consum, in relatia cu banca? din experienta voastra ati avut probleme in acest sens?
3) la stabilirea pensiei in afara de perioada lipsa, de 1 saptamana care se scade de la calcul, alte repercursini exista? aceeasi intrebare si pt somaj, cass etc

daca voi cunoasteti si alte posibile efecte, treceti-le in lista.

multumesc anticipat! =D>

sa nu uit! astept raspunsurile voastre urgent!!!#-o

Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2009
anmarr, utilizator
Cel mai recent răspuns: anmarr , utilizator 19:49, 19 Noiembrie 2009
Somerii prevazuti la art. 17 alin. (1) din Legea nr. 76/2002 beneficiaza de indemnizatie de somaj daca indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii;
b) nu realizeaza venituri sau realizeaza din activitati autorizate potrivit legii venituri mai mici decat salariul de baza minim brut pe tara garantat an plata;
c) nu indeplinesc conditiile de pensionare, conform legii;
d) sunt inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca an a caror raza teritoriala isi au domiciliul sau, dupa caz, resedinta, daca au avut ultimul loc de munca ori au realizat venituri in acea localitate.

Persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit, BENEFICIAZA de:
concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
anmarr a scris:

..................
daca voi cunoasteti si alte posibile efecte, treceti-le in lista.

sa nu uit! astept raspunsurile voastre urgent!!!#-o

Poate nu ati inteles ca ceea ce facem noi pe acest forum, adica rolul nostru este de a va indruma pe dvs. folosind cunostintele pe care le avem,si o facem benevol.

Ceea ce nu prea se intelege este faptul ca dvs. ne rugati sa va ajutam,si nu cred ca este cazul sa ne ordonati.

Va recomand sa studiati legislatia in materie si o sa descoperiti influenta discontinuitatii activitatii dvs.
Succes!
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2009
Angela D, Consultant resurse umane
stimata doamna Angel 2007,

eu v-am rugat sa postati parerea dvs si nu v-am ordonat!!! chiar v-am si multumit pt asta!B-)
stiu ca faceti acest lucru benevol, insa nu este nevoie sa fiti malitioasa...
astept raspunsurile cat mai "rapid" pentru ca este o chestiune de cateva ore in care eu trebuie sa iau o decizie...
ceea ce mi se pare aiurea, este "supararea dvs" si "sutul in cur" pe care l-ati dat acestui subiect... netinand seama ca poate sunt si alti membrii de pe acest forum cu probleme asemanatoare...
in fine este parerea dvs si o respect, eu imi cer scuze inca o data daca ati inteles altceva, poate emoticonul o fi fost de vina dar cine stie..:P

astept mesajele voastre in continuare.
multumesc!
Va doresc succes si sa luati decizia cea mai buna pentru dvs.
alte sugestii pe aceasta tema?:D

Alte discuții în legătură

Drepturi concediu prenatal MihaiMa MihaiMa Buna seara, Sunt angajata cu contract pe perioada determinata care expira la data de 11 ianuarie 2012 si sunt insarcinata in 7 luni. Conform legii, as putea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil ela_sirbu23 ela_sirbu23 buna ziua sunt insarcinata in 30 de saptamani si deoarece nu mi se da prenatalul decat la 31 de saptamani rezulta o intrerupere de 7 zile in contractul de ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate Florentina Tolea Florentina Tolea Buna ziua, Am si eu o intrebare.Pe 14 martie am intrerupt cim urmand sa ma angajez cu data de 22 martie.Am intrerupere la cim 5 zile,inainte avand ... (vezi toată discuția)