avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt calificat

Buna ziua,am nevoie de niste informatii in legatura cu o persoana.A fost prins si arestat preventiv pentru 30 zile in data de 6 decembrie 2018 in Sibiu pentru furt calificat.prejudiciul nu a fost achitat,stiu ca se ridica undeva la suma de 100 mil lei.s.a intocmit dosar penal pentru savarsirea de furt calificat.pe dosar sunt 2 persoane,dar fapta a fost comisa de 3 persoane.ieri a fost trimis la penitenciarul Aiud impreuna cu cealalta persoana cu care are dosarul penal pe motiv ca nu mai sunt locuri la politia Sibiu si ii tin in Aiud pana la solutionarea dosarului.Este la prima abatere,si.a recunoscut fapta,doar prejudiciu nu a fost achitat in totalitate,doar undeva la 30 mil lei.nu sunt dovezi impotriva lor.Ei au fost prinsi printr-un flagrant facut de Politia Sibiu.
Am cautat avocat sa ii angajez dar mi s.a spus ca nu prea il ajuta un avocat in aceasta situatie.intrebarea mea este:ce se mai poate face in situatia asta?are vreo sansa sa scape de inchisoare?sau nu?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ambbim , utilizator 12:35, 10 Ianuarie 2019
El a recunoscut tot,este la prima abatere,a fost in arest preventiv 30 zile,acum este la inchisoarea Aiud pana la solutionarea dosarului.pagubele nu sunt foarte mari.din ce mi.a spus el,stiu ca a declarat tot,a recunoscut fapta,a fost la reconsituire,a avut si avocat dar nu a facut nimic pentru el.doar i s.a spus sa plateasca prejudiciu pentru a scapa de dosarul civil.dar de dosarul penal nu s.afacut nimic
Singura solutie este impacarea cu persoana vatamata/partea civila pentru a se dispune o solutie de incetare a procesului penal. Altfel, v-am zis posibilele solutii.
Probabil ca avocatul a spus sa achitati prejudiciul in ideea impacarii cu persoana vatamata ceea ce este foarte bine. Împăcarea înlătură răspunderea penală şi stinge acţiunea civilă.
Avocatul mi.a spus ca pot sa il scap doar de procesul civil prin achitarea prejudiciului.am sunat la persoanele vatamate in cauza si mi.au spus ca nu au depus plangeri la politie,au fost chemate la politie pentru declaratii dar nu au depus plangeri penale impotriva inculpatului.Persoanele vatamate isi vor banii inapoi,dar au spus ca nu au depus nimic impotriva inculpatului.au fost chemate la politie pentru declaratii cum ca le.au fost sparte magazinele si atat.in legatura cu dosarul penal mi s.a spus ca nu pot sa fac nimic,la politie am fost sa intreb si mi s.a spus ca eu nu pot sa fac nimic,avocatul la fel mi.a spus,am fost si la judecatorie si aceelasi lucru mi s.a spus.nu il ajuta pe partea penala faptul ca eu ii platesc prejudiciul.
Imi cer mii de scuze pentru insistente,dar va rog sa ma intelegeti ca am fost peste tot si peste tot mi s.a spus ca nu il pot ajuta.singurul lui ajutor este faptul ca a recunoscut fapta,a dat declaratii la politie,a fost cooperant cu anchetatorii.niciodata nu m.am lovit de un asemenea caz si nu stiu ce sa fac.

Alte discuții în legătură

Furt calificat cornis cornis Baiatul meu in varsta de 30 de ani in 2017 ,impreuna cu un prieten au sustras din Kaufland unele produse in valoare de 490 lei au fost prinsi au predat ce au ... (vezi toată discuția)
Complice furt magazin Cristian155 Cristian155 Salut! Va rog, ajutati-ma cu un raspuns in legatura cu problema pe care am intampinat-o! Am cunoscut o fata pe net, am fost cu ea Vineri seara intr-un magazin ... (vezi toată discuția)
Ajutoooooooor adriant adriant Buna ziua, un prieten al meu a fost prins ca a vrut sa fure sdintr-un supermarket produse in valoare de 2500 RON. Acestia au fost filmati de catre camerele de ... (vezi toată discuția)