avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Act normativ 2018 privind ajutoare pensionari militari
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Act normativ 2018 privind ajutoare pensionari militari

Va rog respectuos sa-mi comunicati, daca, in anul 2018, a fost emis vreun act normativ, prin care, nici in anul 2019, nu se achita ajutoarele si care este acest act?
Va multumesc anticipat,

Ultima modificare: Joi, 10 Ianuarie 2019
Decebal58, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:32, 7 Martie 2019
OUG 114/2018
Art. 41
(1) În perioada 2019-2021 nu se acordă ajutoarele sau, după caz, indemnizațiile la ieșirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă.

(2) Prevederile alin. (1) nu se aplică în situația încetării raporturilor de muncă sau serviciu ca urmare a decesului angajatulu
Va rog sa-mi spuneti daca, prevederile alin.1, se aplica si in cazul decesului pensionarului.
Va multumesc anticipat.
Vorbiti despre pensionar sau angajat ???
Despre pensionar, respectiv in cazul decesului unui pensionar, mostenitorii vor primii ajutoarele, fara un proces intentat?
Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2019
Decebal58, utilizator
OUG 114/2018 nu este aplicabila in cazul decesului unui pensionar.

Legea 223/2015
Art. 81
(1) În sistemul pensiilor militare de stat, în afara pensiilor se mai pot acorda, în condițiile prezentei legi, următoarele drepturi:
.....
b) ajutor de deces, conform prevederilor legale, în cazul decesului militarului, polițistului sau funcționarului public cu statut special, pensionarului militar ori al unui membru al familiei acestuia.
....
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plati compensatorii restante oprita oprita Daca plenul Camerei deputatilor a aprobat o noua lege privin pensiile militarilor si politistilor, as dorii sa stiu . 1. Daca si celor care sunt in prezent ... (vezi toată discuția)
Cumul de venituri Elena Elena Elena Elena Buna ziua, Un cadru militar a trecut în rezervă, beneficiind de pensie de serviciu anticipata parțială conf. Art. 18 lit. B, din Lg. 223/2015. Vrea în ... (vezi toată discuția)
Cumularea pensiei militare de serviciu anticipata partial cu salariul de la privat cristika cristika Buna ziua, Rog respectuos de a-mi da un sfat fata de cele relatate mai jos: Pensia de serviciu anticipata partial , obtinuta conform art.18, lit.b din legea ... (vezi toată discuția)