avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Care este reglementarea legala pentru obligativitatea ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Care este reglementarea legala pentru obligativitatea unei institutii de a pune panouri de averizare cu podea alunecoasa?

Care este reglementarea legala pentru obligativitatea unei institutii de a pune panouri de averizare cu podea alunecoasa? Si pentru proprii angajati dar mai ales pentru clienti, pacienti, apartinatori care intra in institutia respectiva?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:35, 11 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cerintele minime de securitate si sanatate privind semnalizarea la locurile de munca aprobate prin HG nr. 971/ 26.07.2006 cu modificarile si completarile ulterioare
-ART. 6 (1) Atunci când riscurile nu pot fi evitate sau reduse suficient prin mijloace tehnice de protecţie colectivă ori prin măsuri, metode sau procedee de organizare a muncii, angajatorul trebuie să prevadă semnalizarea de securitate şi/ sau de sănătate la locul de muncă, în conformitate cu prevederile prezentei hotărâri şi să verifice existenţa acesteia.
(2) Pentru alegerea semnalizării adecvate, angajatorul trebuie să ia în considerare orice evaluare a riscurilor realizată în conformitate cu art. 7 alin. (4) lit. a) din Legea nr. 319/2006.
Buna ziua! si cand e vorba de clienti si nu de lucratori care e cadrul legal?
Multumesc!
Cadrul legal nu difera la clienti fata de proprii angajati.
Va multumesc pentru pormptitudine!
Ma puteti ajuta va rog cu cadrul legal exact unde este specificat ca normele de securitate sunt aplicabile si pentru clienti sau vizitatori.
Nu sunt in domeniu si nu stiu unde sa gasesc . Este un articol in una din legile mentionate mai sus care se refera la acest aspect?
Multumesc mult pentru suport!
Legea ssm nr. 2319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-Art. 3 (1) Prezenta lege se aplică în toate sectoarele de activitate, atât publice cât şi private.
(2) Prevederile prezentei legi se aplică angajatorilor, lucrătorilor şi reprezentanţilor lucrătorilor.
Legea protectiei consumatorului stipuleaza necesetitatea atentionarii existentei unor pericole posibile pentru clienti.

Alte discuții în legătură

Lamurire completare p.v. de cercetare gentlyF gentlyF Buna ziua. Am si eu nevoie de putin ajutor daca se poate. Sunt nou in domeniul securității ți sănătații muncii și m-am lovit de urmatoarea problema. ... (vezi toată discuția)
Instructiuni de lucru _mihaelam_ _mihaelam_ De ceva timp am preluat un atelier de strungarie. Pe strunguri sunt puse la vedere instructiunile vechi cu tot cu NTS, am facut unele noi conform cerintelor ... (vezi toată discuția)
Norme ssm sau su la actiuni voluntare Gabriel Boldor Gabriel Boldor Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: Societatea la care lucrez doreste sa faca o actiune de impadurire. La actiune vor participa angajati ... (vezi toată discuția)