avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Lamurire completare p.v. de cercetare
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Lamurire completare p.v. de cercetare

Buna ziua.
Am si eu nevoie de putin ajutor daca se poate.
Sunt nou in domeniul securității ți sănătații muncii și m-am lovit de urmatoarea problema. La completarea p.v de cercetare a evenimentului , la cap. k )cauza producerii evenimentului nu stiu ce să completez , fiind primul eveniment ce trebuie sa il cercetez.
Un muncitor din cadrul unui santier de construcții , alunecă pe terenul înghețat , din cauza temperaturilor scazute, in timpul programului, piciorul i se blocheaza sub o grinda din santier iar din avânt, inerție , ”reușește” sa își fractureze piciorul .
Purta bocanci, fusese avertizat in privința riscurilor și totuși s-a intamplat.
Nu stiu in afara de art. 22 din lg 319/2006 (vina lucrătorului) ce alte cauze sa mai trec si daca mai sunt altele, in ce articole le-as putea incadra .

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 20:01, 5 Februarie 2016
Cauza producerii evenimentului este alunecarea pe teren inghetat. Pot exista insa unele cauze favorizante: materiale (grinda) pusa/ descarcata in drum/ blocare drum de acces sau circulatie in zona, dotare cu bocanci necorespunzatori dpvd al sarcinii de munca si a conditiilor de lucru (nu erau prevazuti cu talpa antiderapanta), etc.
Responsabilitatea producerii evenimentului poate fi a lucratorului (neatentie), dar si a altor persoane, in functie de cauzele favorizante.
Va multumesc. O sa completez la alte cauze care au concurat la producerea evenimentului . Am mai gasit în planul de prevenire pe langă menţinerea căilor de circulaţie libere de obstacole, și semnalizarea suprafeţe alunecoase, denivelate care nu a fost realizată (însă nu știu cât de viabilă este aceasta semnalizare intr-un șantier de construcții pe un teren neacoperit de o marime medie.
Va multumesc înca o dată
Semnalizarea riscurilor profesionale este obligatia fiecarui angajator indiferent de marimea santierului, stiut fiind ca atentionarile/ interzicerile vizuale au un rol deosebit in instruirea lucratorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de munca armet armet Buna ziua, Am suferit un accident de munca (fractura de sold) in urma unei cazaturi la locul de munca (alunecare pe gheata) .Am fost operat si acum sunt in ... (vezi toată discuția)
Accident la locul de munca dany3l19 dany3l19 Buna ziua. Anul trecut in octombrie lucram la o firma poloneza care se ocupa de montarea panourilor solare. Lucram fara carte de munca, fiind platit la zi. ... (vezi toată discuția)
Accident cadarg cadarg In urma cu ceva vreme am avut un accident de munca suferind leziuni la un picior fiind necesara interventie chirurgicala si zile de ingrijiri medicale ... (vezi toată discuția)