avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident

In urma cu ceva vreme am avut un accident de munca suferind leziuni la un picior fiind necesara interventie chirurgicala si zile de ingrijiri medicale necesare.
Dar nu asta este problema,ci faptul ca desi eu spalam autoturismul de serviciu in spalatorul institutiei unde mi-a intrat piciorul printre doua grilaje metalice,mi se aduce vina si mie pe langa angajator cum ca eu nu as fi fost atent i timp ce spalam auto si nu am vazut deschizatura dintre cele doua grilaje,deschizatura pe care eu i-am adus aminte angajatorului ca nu exista in timp ce eu am intrat in spalator ci s-a format(grilajul s-a deplasat)in timp ce eu am calcat pe eleintrandu-mi piciorul,se pare ca nu mi-a fost luata in seama afirmatiaAsta nu mi se pare corect ca mi s-a adus si mie vina in urma efectuarii cercetarilor efectuate de catre angajator ca port o parte din ea ,desi mijloace de protectie nu exista si eu nu consider ca trebuia sa prevad ca acele grilaje se deplaseaza din loc.
Intrebare :www.avocatnet.ro/images/smil...
Cam ce ar trebui facut cu privire la P-V intocmit ca si eu port o parte de vina pentru producerea accidentuluiwww.avocatnet.ro/images/smil...
Cu stima
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:08, 16 Noiembrie 2013
Conf art 177 HG 1425/2006
(1) În situaţia în care angajatorul, lucrãtorii implicaţi, victimele sau familiile acestora nu sunt de acord cu concluziile stabilite în procesul-verbal de cercetare a evenimentului, pot sesiza, în scris, Inspecţia Muncii, în termen de 30 de zile calendaristice de la data primirii procesului-verbal.
(2) Dacã în urma analizei se constatã cã trebuie refãcutã cercetarea, Inspecţia Muncii dispune completarea dosarului de cercetare şi/sau întocmirea unui nou proces-verbal de cercetare care îl va înlocui pe cel existent.
(3) Soluţiile adoptate de cãtre Inspecţia Muncii vor fi comunicate celor interesaţi, în termenul legal.
cadarg a scris: "..... mi se aduce vina si mie pe langa angajator cum ca eu nu as fi fost atent in timp ce spalam auto si nu am vazut deschizatura dintre cele doua grilaje, deschizatura pe care eu i-am adus aminte angajatorului ca nu exista in timp ce eu am intrat in spalator ci s-a format (grilajul s-a deplasat) in timp ce eu am calcat pe ele intrandu-mi piciorul, se pare ca nu mi-a fost luata in seama afirmatia. ... "
Contestati in scris PV de cercetare intocmit de catre comisia numita prin decizia scrisa a angajatorului, la ITM, cu nr. de inregistrare/ data (si spre stiinta la angajator, cu nr. de inregistrare/ data), care in mod normal trebuia sa avizeze dosarul de cercetare.
Invocati faptul ca asigurarea gratarelor pe canale, prin mijloace de fixare eficiente, pentru a nu se deplasa, este in sarcina expresa a angajatorului.
Conducatorul locului de munca avea obligatia de a verifica inainte de inceperea lucrului, toate mijloacele de protectie pentru prevenirea accidentelor (gratarele montate pe canale fiind un astfel de mijloc).
Legea ssm nr. 319/ 2006 mentioneaza:
-art.7 al.(1) În cadrul responsabilităţilor sale, angajatorul are obligaţia să ia măsurile necesare pentru:
a) asigurarea securităţii şi protecţia sănătăţii lucrătorilor;
h) adoptarea, în mod prioritar, a măsurilor de protecţie colectivă faţă de măsurile de protecţie individuală;
-art.13 În vederea asigurării condiţiilor de securitate şi sănătate în muncă şi pentru prevenirea accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale, angajatorii au următoarele obligaţii:
a) să adopte din faza de cercetare, proiectare şi execuţie a construcţiilor, a echipamentelor de muncă, precum şi de elaborare a tehnologiilor de fabricaţie, soluţii conforme prevederilor legale în vigoare privind securitatea şi sănătatea în muncă, prin a căror aplicare să fie eliminate sau diminuate riscurile de accidentare şi de îmbolnăvire profesională a lucrătorilor;
l) să asigure funcţionarea permanentă şi corectă a sistemelor şi dispozitivelor de protecţie, a aparaturii de măsură şi control, precum şi a instalaţiilor de captare, reţinere şi neutralizare a substanţelor nocive degajate în desfăşurarea proceselor tehnologice;
Daca nu veti avea castig de cauza puteti deschide actiune in instanta.
Neatentia dvs. in cazul accidentului produs poate fi mentionata, dar pentru acest lucru nu puteti fi sanctionat contraventional/ administrativ, iar neatentia dvs. nu poate fi considerata cauza a producerii evenimentului, cel mult poate fi avuta in vedere ca un factor favorizant al producerii evenimentului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Noiembrie 2013
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de munca bv96rrr bv96rrr In firma a avut loc un accident de munca in urma caruia un salariat si-a rupt mana. Nu era scolarizat pe treaba respectiva si nici macar seful lui nu era cel ... (vezi toată discuția)
Ce trecem in pv cercetare eveniment la cap k) drept reglementari ... eugen untila eugen untila Ce trecem in PV cercetare eveniment la cap k) drept reglementari incalcate daca in timp ce un lucrator spre exemplu, in timpul deplasarii spre toaleta calca ... (vezi toată discuția)
Accident de munca mirela26alex mirela26alex va rog frumos.nu stiu unde sa ma interesez.am avut accident de munca acum 10 zile la o firma foarte mare care stiu sigur ca mia platit tot in materie de ... (vezi toată discuția)