Evenimentul produs trebuia anuntat de catre angajator la ITM si cercetat ca AM de catre o comisie numita prin decizia angajatorului.
In cadrul cercetarii AM, victima da o declaratie. Va sfatuiesc sa scrieti in declaratie exact asa cum s-au petrecut lucrurile.
Daca se va ajunge la amputarea degetelor afectate, evenimentul produs va fi recercetat de catre ITM ca AM cu invaliditate. Concediul medical, dar si PV intocmit de catre IML (este bine sa mergeti la IML pentru expertiza) fac parte din dosarul de cercetare a AM.
Deplasarea stivuitorului trebuia sa fie insotita de semnal sonor, aflat in dotarea echipamentului tehnic, din constructie. Caile de deplasare ale stivuitorului trebuiau sa fie delimitate clar si avertizate cu panouri/ afise de avertizare.
Responsabilitatile pentru producerea evenimentului vor fi impartite, probabil, intre stivuitorist, victima, dar si cel mai probabil si angajator. Daca dvs. va asumati vina in exclusivitate (dati declaratie in acest sena), toate responsabilitatile producerii evenimentului va vor reveni dvs.
Daca evenimentul produs nu este cercetat ca AM nu beneficiati de prevederile Legii nr. 346/ 2002 republicata in 2009, privind asigurarea pentru AM si BP.
Dosarul de cercetare se avizeaza de catre ITM si apoi se inregistreaza ca AM de catre firma.
Despre drepturile victimelor AM gasiti informatii aici:
www.avocatnet.ro/content/for...