avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident de munca, probleme cu declaratia la ITM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident de munca, probleme cu declaratia la ITM

Buna ziua, vreau sa va "povestesc" si eu necazul meu :(. Sunt angajat la o firma de trasport si coletarie eu am fost avasant in din manipulator in responsabild de tura sef de echipa schimbul III, toate bune si frumoase treba mergea bine pana in urma cu o luna si 7 zile cand sa intaplat o nenorocire, "colegul" de pe motostivuitor m-a tras sub el din nefericire, mai exactam afost calcat de moto stivuitor eu fiind cu spatel el la fel , problema e ca am fost dus la spital dureri operati pe scur sunt externat dar cu probleme foarte mari , ce sa vezi in spital dupa 7 zile mai exact 14.04.2016 a venit responsabilul firmei cu o foaie care trebuia sa o completez pentru ITM cum si ce sa intamplat, am completat am spus tot ce stiam si ce imi amintesc dar ce sa vezi acum 2 zile ma suna ca el a pus declaratia mea plus celellate declarati si dosaru aa fost respins de ITM , motivul invocat e ca cea ce am declarat eu nu e "clar" si ca trebuie sa ma prezint la firma sa refac declaratia. Intrebarea mea este e posibil asa ceva ??? Plus de asta eu am de "tras" cu piciorul e foarte rau am fost pe puctul de a fi amputat, din fericire pentru mine si familia mea am scapat cu el "intreg" dar cu probleme mari pe viitor. Vreau sa ma sfatuiti ce sa fac sau cum se procedeaza.Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: OanceaAlexandru , utilizator 17:05, 16 Mai 2016
Trebuie sa vedeti mai concret care este motivul refuzului celor de la ITM.

Cel mai probabil stivutoristul a dat o declaratie care nu corespunde realitatii, el fiind cel in culpa.

Sau pot exista si alte motive, a fost "invatat"ce sa declare, de multe ori angajatorii dau vina pe victime pentru a scapa "basma curata".

Victimele pot solicita despagubiri consistente angajatorilor pentru neluarea masurilor necesare protejarii angajatilor iar acestia pot fi amendati de ITM.

Stivuitoristul este autorizat, stivuitorul avea montate sisteme acustice si/sau luminoase pentru mersul inapoi, ati fost instruit?

Sa nu cumva sa semnati ulterior vreo fisa de instruuire ptr protectia muncii.
Daca dosarul de cercetare a fost respins de catre ITM, s-a specificat si care sunt motivele respingerii. Este greu de crezut ca doar declaratia data de dvs. are neclaritati.
Va trebui sa raspundeti punctual la intrebarile suplimentare puse de catre comisia de cercetare. Este de preferat ca intrebarile sa va fie puse in scris. Se vor lua probabil noi declaratii de la toti cei implicati in eveniment, inclusiv de la martori.
Pentru perioada de incapacitate temporara de munca (tratament, inclusiv perioada de refacere capacitate de munca) veti primi concediu medical cu cod de AM.

[@gigipopa: Problema rezolvata. Multumesc]
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Mai 2016
Admin, administrator
Tot ce e posibil ca stivuitoristul sa fi fost instruit, eu normal nu ma fost instruit si plus de asta am schimbat si locatia unde munceam ulterior , aceasi firma doar ca alt depozit, in concluzie ce e de facut mai clar ? m-am gandit sa sun la firma luni dimineta si sa zic ca am sa ma duc personal la ITM , plus de asta problema mea e foarte grava in sensul ca am sa trag mult timp cu piciorul am de facut cateva interveti chirurgicale si multa recuperare, toate astea ȚcostaȚ as putea avea vreo posibilitate sa imi recuperez bani pe medicamente radiografi drumuri la spital ? Revenind la declaratie ce am sfatuiti ? Eu daca nu doresc sa imi schimb declaratia ce se poate intampla? Multumesc anticipat
Cel mai bine este sa declarati exact ce stiti si nu altceva.
Pai asta ma declarat exact ce sa intamplat nu ce stiu, nu am nimic de ascuns ma intalegeti, eu sunt "nenorocit" pe viata, trebuia sa imi amputeze piciorul dar din fericire am scapat, plus de asta toate sau inamplat din spate motostivuitorul cu spatele si eu cu spatele , eu sunt foarte indicnat dint-un motiv foarte urat din partea firmei, depozitul e prevazut cu camere de supravegehere noi acolo lucram si cu valori dar in acea noapte camerele nu au fuctionat si plus de asta au facut o reconstituire in lipsa mea, din cate m-am informat trebuia sa ma caute cei de la ITM dar acest lucru nu s-a intamplat. Eu cred ca toate acestea sunt un "complot" in potriva mea, eu sunt foarte hotarat sa ii dau in judecate cam ce sanse am de a castiga ? Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Accident de munca mirela26alex mirela26alex va rog frumos.nu stiu unde sa ma interesez.am avut accident de munca acum 10 zile la o firma foarte mare care stiu sigur ca mia platit tot in materie de ... (vezi toată discuția)
Accident de munca radu_vasilescu87 radu_vasilescu87 Buna ziua, Pentru colegii mai experimentati, am urmatoarea speta: X, sofer de camion angajat la o firma Y, se deplaseaza la o alta firma A unde ... (vezi toată discuția)
Accident de munca -raspundere ssm rev3enge rev3enge Buna ziua. Am rugamintea sa ne ajutati cu urmatoarea speta...angajat al societatii cu fise SSm , PSI la zi, cu autorizatii, cursuri ok..exercita atributiile ... (vezi toată discuția)