1. Daca o salariata este angajata la o firma 12 luni fara intrerupere inainte de a naste, dar in interiorul acestor 12 luni are (la initiativa angajatorului) 10 zile de concediu fara plata, mai beneficiaza de CIC si indemnnizatie de crestere copil?
2. Conform contractului colectiv de munca la nivel national, unitatea tb sa compenseze minim 6 sapt. diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia de maternitate. Intrebarea este: Ce inseamna "salariul de baza"? De exp, pt o salariata care, pe langa salariul brut primeste si comisioane din vanzari, in calculul indemnizatiei de matenritate intra salariul brut+comisioane. Compensatia cat va fi? Va tine cont de comisioane?
3. Pt o salariata care a avut un sal brut de 360 lei (lucrand 3 ore/zi), si careia cu 3 luni inainte de intrarea in concediul de maternitate ii creste salariul la 1800 lei brut, compensatia se va raporta la salariul curent de 1800 sau la media pe ultimele 6 luni?
1. Da
2. Nu se va tine cont de comisioane
3. Parerea mea este ca se aplica la salariul de baza pe care il are salariata la intrarea in concediu maternitate.
1. Chiar daca are 10 zile de CFS va beneficia de indemnizatie pentru ca pe luna respectiva totusi are realizate venituri supuse impozitului pe venit.
2. Salariul de baza este salariul brut mentionat in contractul de munca sau in ultimul act adtional ce a modificat salariul. Salariul + bonusuri + sporuri + comisioane + alte drepturi banesti = salariu realizat.
3. Compensarea se va face la nivelul salariului din momentul compensarii.