avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cerere prelungire virsta de pensionare femei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cerere prelungire virsta de pensionare femei

Virsta standard de pensionarea a mea este de 60 ani si 10 luni si a avut loc pe data de 2,06.2018 conform legii cind mi s-a interupt contractul de munca si am continuat activitatea cu contract de munca pe perioada determinata pina pe 31.12.2018 . Avind in vedere decizia din 5.06,2018 a CCR definitiva si obligatorie privind posibilitatea alegerii femeii sa se pensioneze la virsta standard a barbatilor si HG data prin ordonanta de urgenta in data de 11.09.2018 am o intrebare
Mi se poate aplica aceasta decizie ? Doresc sa muncesc pe post pina la 65 de ani.
Eu am muncit din anul 1981 , septembrie neintreupt dar vreau sa stiu daca pot beneficia de decizia Curtii privind prelungirea activitatii ca nu vreau sa depend de bunavointa periodic.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: freeanifer , utilizator 10:03, 11 Ianuarie 2019
NU vi se aplica Decizia CCR.
Va multumesc pentru raspuns. As vrea sa stiu de ce nu se aplica in cazul meu ? Multumesc
1. Deciziile Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României. De la data publicării, deciziile sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor.

2. În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 642 din data de 24 iulie 2018 a fost publicată Decizia nr. 387/2018 referitoare la excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 53 alin. (1) teza întâi din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice și ale art. 56 alin. (1) lit. c) teza întâi din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii.

3. In speta, Decizia isi produce efecte de la 24 iulie 2018 , iar dvs ati indeplinit varsta de pensionare la 02.06.2018.

Virsta standard de pensionarea a mea este de 60 ani si 10 luni si a avut loc pe data de 2,06.2018 ....
Va multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare freeanifer freeanifer Buna ziua Virsta standard de pensionarea a mea este de 60 ani si 10 luni si a avut loc pe dat de 2,06.2018 conform legii cind mi s-a interupt contractul de ... (vezi toată discuția)
Aplicare decizie ccr contract de munca poena poena Speța este următoarea: O angajată solicita în scris angajatorului să-i permită continuarea activității, bazându-se pe o decizie a CCR care prevede ca ... (vezi toată discuția)
Decizia ccr nr. 387 publicată în m.of. nr 642 din 24 iulie 2018 clrd clrd Am citit că Decizia CCR nr. 387 (femeile pot opta să se pensioneze la 65 de ani) este obligatorie de la data publicării în M.Of, deci din 24 iulie. ... (vezi toată discuția)