avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Publicare dosar de urmarire primit de la CNSAS
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Publicare dosar de urmarire primit de la CNSAS

Va voi supune atentiei o problema ceva mai delicata, care sper sa intereseze si sa merite un raspuns din partea D-voastra.Anul trecut am obtinut copia legalizata a DUI pe care l-am avut la Securitate, din pacate, cu pasajele esentiale anonimizate. Recunoscand ca „nu accept sa colaborez sub nici o forma” (citat din Dosar), Securitatea trece la planul diabolic al COMPROMITERII mele (cuvantul le apartine), folosindu-se de colaboratorii si informatorii pe care ii aveau deja in retea (colegi sau ...prieteni de-ai mei), dar si de niste cetateni straini santajati de Securitate pentruca se drogau, pentru a reusi sa ma „indeparteze din obiectiv„ (adica, sa ma dea afara), deoarece stiau ca eram foarte apreciata de Sefii mei, straini, in ideea de a ma inlocui cu cineva care sa accepte colaborarea. Am avut curajul sa dau in judecata institutia respectiva (partea romana), dar, dat fiind regimul, cu toate ca procurorul in prima instanta mi-a dat dreptate, am pierdut. Evident, la proces nu se putea argumenta real....dar, lucrurile s-au aranjat..in culise..Sigur, au trecut mai bine de 20 de ani..Doar ca viata, cariera mi-au fost distruse...Stiu: e mult prea schematic prezentat cazul meu..De aceea am sa incerc sa ma rezum la un singur aspect: Ce mi se poate intampla daca public dosarul neanonimizat, ci asa cum se afla el la CNSAS, cu nume si prenume si cu situatia reala...Se drogau, deci i-au folosit, in COMPROMITEREA MEA...Respectivii ar putea sa ma dea in judecata pentruca .....le stric...imaginea??? Ei, repet, mi-au stricat viata, cariera.Nu ar fi vorba de calomnie, eu doar publicand dosarul asa cum este, fara anonimizari...pentru a-mi curata propria imagine, murdarita de ei, si cu urmari grave. Ati fi buni sa-mi raspundeti ce risc, daca doresc sa-mi apar demnitatea? PlANUL LOR DE CALOMNIERE (figurand ca atare in dosar) a fost ca tocmai pentruca am refuzat, neputand fi altfel santajata, sa faca sa se ajunga la sefii mei (straini)ideea ca nu eram colaboratoare ci OFITER PLATIT!!! Diabolic...Daca as publica dosarul in tara straina respectiva , unde ar aparea santajat (deoarece se droga) un diplomat al acelei tari ce as risca ? Desigur, si romanii implicati ar afla de publicare...Mi s-ar cere daune MORALE (culmea!) atat de unii cat si de celalalt si ar putea avea castig de cauza?....Scuze daca subiectul va depaseste...dar sper , totusi, sa-mi raspundeti...O noapte buna..va doresc.
Cel mai recent răspuns: ContSters89081 , utilizator 22:43, 17 Noiembrie 2009
Eu cred ca dati nastere la niste probleme care astazi nu isi au rostul.
In astfel de cazuri dreptatea nu primeaza si nici nu vad in ce fel va poate ajuta.
Adevarul este greu de dovedit in astfel de situatii.
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2009
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Buna ziua, Domnule Avocat. In primul rand, multumesc pt. faptul ca mi-ati raspuns.Apoi, am sa incerc sa va raspund la cele doua aspecte mentionate de Dv.Primo: La ce mi-ar folosi?...Material, nu stiu...Dar, tatal meu a fost avocat in Baroul Romaniei dinaintea instalarii comunismului si pentru a-si mentine coloana vertebrala, constiinta curata, a fost dat afara, portar, mic functionar...Eu insami, pentruca am refuzat am fost data afara, (ajunsa femeie de servici)punandu-mi-se cea mai odioasa eticheta, printr-un plan de compromitere.Nu eu vorbesc de un plan de compromitere . Exact asa se exprma Securitatea in dosarul meu. In scris. Acei oamni care ma stimau, credeau in mine, au fost, probabil, socati sa afle CINE ERAM EU....Nu stiu daca puteti intelege, dar, in memoria tatalui meu si pentru spalarea imaginii mele, eu cred ca trebuie sa public dosarul.
Ma scuzati. Nu am mai putut continua...Poate ma „lungeam„ prea mult.Continui acum, cu permisiunea Dv. Segundo: Absolut tot ce afirm este demonstrabuil cu documente. In prmul rand, angajarea mea a fost posibila dupa aproape un an, la insistentele ambasadorlui (ODCD-ul nevrand sa-si dea acordul). In al doilea rand, nu am avut pasaport, desi propusa pt. burse de studii, inclusiv de Ambasada. In al 3lea rand, deja in 86 m-au concediat , dar sub presiunea Ambasadei au fost nevoiti sa revina asupra deciziei. 3. In final, au reusit si am fost trimisa femeie de servici intr-un spital. Dovada este si procesul pe care am avut curajul sa-l intentez ODCD-ului. Si dvada SCRISA este insusi Dosarul de la CNSAS plus marturia unor diplomati, care stiau ca diplomatul respectiv se droga. Oricum, scrie si in dosar.Mentionez ca eu nu am fost angajata la recomandrea partii romane (care, dinpotriva, nu a dorit sa-si dea acordul decat dupa aproape un, la MULTELE insistente ale Ambasadorlui), pe un post creat special pentru mine din Spania..avand prieten cu doi cumnati ministri pe vremea lui Suarez. Ministrul de Externe si respectiv al Economiei si Comertului...De dovedit se poate... Dar, nu stiu de unde sa incep...Si, desigur, mi-e putin teama ca prevalandu-se de Legea aceasta, in care noi nu putem sa facem atingere la imaginea celor ce...au acceptat sa colaboreze, sa mi se ceara daune morale...tot mie...Este un caz complex, cu un proces politic in toata regula...Ceea ce va pot spune este ca nu-mi gasesc linistea, doresc macar sa se afle adevarul.Nu-i prima data cand mi s-a spus ca sunt un fel de Don Quijote... Daca nu eram asa, acum as fi fost probabil departe, as fi acceptat sa colaborez,as fi acceptat postul oferit ca nada/plata, de atasat cultural pe la vreo ambasada...Iata, in plan pragmatic, poate nu -mi mai foloseste...dar pentru demnitatea mea, DA. Va multumesc, Domnule avocat, oricum, fie si pentr atentia pe care mi-ati acordat-o. O zi buna.
Daca nu va gasiti linistea faceti asa cum credeti ca o puteti obtine.
Este dreptul dvs.
Dreptul la onoare, nu stiu cat de recunoscut mai este in Romania, dar el exista, este prevazut de LEGE.
Doar dovezi sa aveti.

avocat Claudiu Lascoschi
Buna seara, Domnule avocat. Dovezi exista: dosarul primit de la CNSAS, procesul meu de „conflict de munca„ (In fapt, politic, unde in prima instanta Dl. Procuror mi-a dat dreptate si a cerut sa fiu repusa in drepturi) , sentinta data in a 2-a instanta , (dupa ce dosarul meu a disparut timp de 2 saptamani), data nu in sedinta publica asa cum prevedea Legea, fara semnatura procurorului, fara semnatura grefierului. Unica semnatura, a Dnei. Judecator Monica Pop. Apoi, postul de simplu registrator medical, desi am studii superioare, unde am fost repartizata prin Fortele de munca, dupa ce au reusit sa ma dea afara din postul de traducator...Sotul meu, dar si alti diplomati straini pot depune marturie,cazul meu fiind cunoscut, citat in reniunile consulilor, pt. drepturi umane.Dovezi exista. Dar, nu mi-ati raspuns totusi la intrebarea : ce implicatii ar putea fi daca as publica dosarul fara anonimizari, ci cu numele persoanelor ce au participat la punerea in practica a planului lor de COMPROMITERE (cuvantul figureaza in dosar, precum si planul, in detalii si chiar in 2 variante: Daca nu merge asa, incercam...asa.La CSAS m-au pus sa semnez ca nu voi adue atingere imaginii ...etc.etc.Ma pot da in judecata acesti „domni„ si sa pretinda daune morale?... Din pacate, nu as avea cum face fata unor astfel de pretentii, pe care Legea, care intelege sa-i protejeze tot pe ei, le stipuleaza...Daca nu va suparati, acest aspect este important pt. mine, in conditiile in care dupa mai bine de 1 an nu am primit de la CNSAS decat deconspirarea a 2 sau 3 ...si nu a celor mai importanti...

Alte discuții în legătură

Dosarele cnsas si cine ne sunt securishtii si ce facem cu ei ?? eugenman eugenman AVEM UN NOU SUBIECT INCITANT SI ACTUAL! DOSARELE CNSAS ...CE AU AJUNS DEJA LA JUECATA IN FOND LA CURTEA DE APEL BUCURESTI, ...SI CARE SE CER IN JUSTITIE PT A ... (vezi toată discuția)
Consilier primarie - declaratie privind legaturi cu securitatea rolex rolex Din dosarul consielierului local din cadrul unei Primarii lipseste declaratia pe propria raspundere privind desfasurarea de activitati de politie politica ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 221/2009 - acordare despagubiri dmh dmh - as vrea sa stiu daca, se mai pot introduce actiuni pe Legea nr. 221/2009? -multumesc. (vezi toată discuția)