Eu cred ca dati nastere la niste probleme care astazi nu isi au rostul.
In astfel de cazuri dreptatea nu primeaza si nici nu vad in ce fel va poate ajuta.
Adevarul este greu de dovedit in astfel de situatii.
Buna ziua, Domnule Avocat. In primul rand, multumesc pt. faptul ca mi-ati raspuns.Apoi, am sa incerc sa va raspund la cele doua aspecte mentionate de Dv.Primo: La ce mi-ar folosi?...Material, nu stiu...Dar, tatal meu a fost avocat in Baroul Romaniei dinaintea instalarii comunismului si pentru a-si mentine coloana vertebrala, constiinta curata, a fost dat afara, portar, mic functionar...Eu insami, pentruca am refuzat am fost data afara, (ajunsa femeie de servici)punandu-mi-se cea mai odioasa eticheta, printr-un plan de compromitere.Nu eu vorbesc de un plan de compromitere . Exact asa se exprma Securitatea in dosarul meu. In scris. Acei oamni care ma stimau, credeau in mine, au fost, probabil, socati sa afle CINE ERAM EU....Nu stiu daca puteti intelege, dar, in memoria tatalui meu si pentru spalarea imaginii mele, eu cred ca trebuie sa public dosarul.
Ma scuzati. Nu am mai putut continua...Poate ma „lungeam„ prea mult.Continui acum, cu permisiunea Dv. Segundo: Absolut tot ce afirm este demonstrabuil cu documente. In prmul rand, angajarea mea a fost posibila dupa aproape un an, la insistentele ambasadorlui (ODCD-ul nevrand sa-si dea acordul). In al doilea rand, nu am avut pasaport, desi propusa pt. burse de studii, inclusiv de Ambasada. In al 3lea rand, deja in 86 m-au concediat , dar sub presiunea Ambasadei au fost nevoiti sa revina asupra deciziei. 3. In final, au reusit si am fost trimisa femeie de servici intr-un spital. Dovada este si procesul pe care am avut curajul sa-l intentez ODCD-ului. Si dvada SCRISA este insusi Dosarul de la CNSAS plus marturia unor diplomati, care stiau ca diplomatul respectiv se droga. Oricum, scrie si in dosar.Mentionez ca eu nu am fost angajata la recomandrea partii romane (care, dinpotriva, nu a dorit sa-si dea acordul decat dupa aproape un, la MULTELE insistente ale Ambasadorlui), pe un post creat special pentru mine din Spania..avand prieten cu doi cumnati ministri pe vremea lui Suarez. Ministrul de Externe si respectiv al Economiei si Comertului...De dovedit se poate... Dar, nu stiu de unde sa incep...Si, desigur, mi-e putin teama ca prevalandu-se de Legea aceasta, in care noi nu putem sa facem atingere la imaginea celor ce...au acceptat sa colaboreze, sa mi se ceara daune morale...tot mie...Este un caz complex, cu un proces politic in toata regula...Ceea ce va pot spune este ca nu-mi gasesc linistea, doresc macar sa se afle adevarul.Nu-i prima data cand mi s-a spus ca sunt un fel de Don Quijote... Daca nu eram asa, acum as fi fost probabil departe, as fi acceptat sa colaborez,as fi acceptat postul oferit ca nada/plata, de atasat cultural pe la vreo ambasada...Iata, in plan pragmatic, poate nu -mi mai foloseste...dar pentru demnitatea mea, DA. Va multumesc, Domnule avocat, oricum, fie si pentr atentia pe care mi-ati acordat-o. O zi buna.
Daca nu va gasiti linistea faceti asa cum credeti ca o puteti obtine.
Este dreptul dvs.
Dreptul la onoare, nu stiu cat de recunoscut mai este in Romania, dar el exista, este prevazut de LEGE.
Doar dovezi sa aveti.
avocat Claudiu Lascoschi
Buna seara, Domnule avocat. Dovezi exista: dosarul primit de la CNSAS, procesul meu de „conflict de munca„ (In fapt, politic, unde in prima instanta Dl. Procuror mi-a dat dreptate si a cerut sa fiu repusa in drepturi) , sentinta data in a 2-a instanta , (dupa ce dosarul meu a disparut timp de 2 saptamani), data nu in sedinta publica asa cum prevedea Legea, fara semnatura procurorului, fara semnatura grefierului. Unica semnatura, a Dnei. Judecator Monica Pop. Apoi, postul de simplu registrator medical, desi am studii superioare, unde am fost repartizata prin Fortele de munca, dupa ce au reusit sa ma dea afara din postul de traducator...Sotul meu, dar si alti diplomati straini pot depune marturie,cazul meu fiind cunoscut, citat in reniunile consulilor, pt. drepturi umane.Dovezi exista. Dar, nu mi-ati raspuns totusi la intrebarea : ce implicatii ar putea fi daca as publica dosarul fara anonimizari, ci cu numele persoanelor ce au participat la punerea in practica a planului lor de COMPROMITERE (cuvantul figureaza in dosar, precum si planul, in detalii si chiar in 2 variante: Daca nu merge asa, incercam...asa.La CSAS m-au pus sa semnez ca nu voi adue atingere imaginii ...etc.etc.Ma pot da in judecata acesti „domni„ si sa pretinda daune morale?... Din pacate, nu as avea cum face fata unor astfel de pretentii, pe care Legea, care intelege sa-i protejeze tot pe ei, le stipuleaza...Daca nu va suparati, acest aspect este important pt. mine, in conditiile in care dupa mai bine de 1 an nu am primit de la CNSAS decat deconspirarea a 2 sau 3 ...si nu a celor mai importanti...