avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Probleme cu asociatul din SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Probleme cu asociatul din SRL

Bună seara,
stimați specialiști am o întrebare, poate mă puteți ajuta.
De curând am înființat un SRL, asociat 50% cu soția. Societatea este chiar la primii pași. Din diverse motive vom divorța și întrebarea este cum pot rezolva parteneriatul, nu știu care ar fi posibilitatea să rămân acționar unic, după divorț. Ce ar trebui să întreprind, există vreo posibilitate ca fosta soție să fie scosă ca asociat, din societate? Mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 10 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ionita Cristina Avocat , Avocat 10:03, 11 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti solicita excluderea ei din societate in instanta pentru neintelegeri intre asociati sau prin hotararea de divort dvs sa o despagubiti cu contravaloarea partilor sociale.
Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2019
Ionita Cristina Avocat, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri dobandite in timpul casatoriei? partaj moni-k moni-k Sotul meu este unic actionar la un SRL.Din profitul rezultat doreste sa achizitioneze un imobil pe firma respectiva. Intrebarea mea este: pentru a detine si eu ... (vezi toată discuția)
Partaj firma nitugr nitugr Buna ziua. Ce drepturi au cei trei copii si sotia unui asociat cu 50% actiuni intr-o societate cu raspundere limitata al carui capital social este de 170 000 ... (vezi toată discuția)
Cesionare firma adrian23marian adrian23marian Buna ziua, Exista o firma cu 2 actionari 50-50 %, firma are datorii la stat si unul dintre actionari vrea sa dea partea lui de firma unei persoane din ... (vezi toată discuția)