avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bunuri dobandite in timpul casatoriei? partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bunuri dobandite in timpul casatoriei? partaj

Sotul meu este unic actionar la un SRL.Din profitul rezultat doreste sa achizitioneze un imobil pe firma respectiva. Intrebarea mea este: pentru a detine si eu 50% din acel bun. imobil (la un eventual partaj, divort) trebuie sa fiu si eu actionar al acestui SRL.Mentionez ca a infiintat SRL-ul in timp ce suntem casatoriti.
Daca profitul este deja existent in firma iar eu ma angajej ca actionar abia acum cu un capital de 200Ron dupa care achizitionam imobilul, este aceasta o proprietate comuna?
Multumesc.
~ Conținut șters la cerere ~
Urmand pasii necesari (cesiune parti sociale) pt. a deveni asociat in aceasta firma voi beneficia de aceleasi drepturi ca si sotul meu (chiar si drepturile asupra imobilului cumparat?)
Cu toate ca am devenit asociat ulterior dupa ce el a realizat profitul?
Ma refer in conditiile in care imibilul se achizitioneaza pe firma si apare necesitatea unui partaj se imparte la ambii parteneri?
Multumesc pt. promtitudinea cu care raspundeti!

Societatea va dobandi bunul imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere actionar cu preluare imobile venere venere Buna ziua! Suntem o societate cu 4 actionari, detinem parti sociale in mod egal. Un actionar (25% ) doreste retragerea din societate cu preluarea unor imobile ... (vezi toată discuția)
Divort+firma cammelia cammelia Buna ziua, as vrea sa stiu daca in cazul unui divort la partaj se ia in calcul firma ( cu tot ce implica o firma: bunuri mobile si imobile, profit, etc), mai ... (vezi toată discuția)
Srl - asociat minoritar: capital social, majorare capital social, divizare askator askator Societate comerciala: Istoric: 1. Infiintare: Societatea se infiinteaza ca S.A. prin divizare dintr-un S.A. mai mare (fost de stat). Cu ocazia divizarii ... (vezi toată discuția)