La ce sa fiu atenta pentru a incheia un contract CORECT vanzare-cumparare pentru mine in calitate de cumparator a unui teren (intabulat) cu o casa in constructie neintabulata (constructie in status "rosu", are acoperis, dar nu are geamuri, nu are usi, nu are termosistem etc).
Cat de detaliat trebuie mentionata constructia? Mi-as dori ca vanzatorul sa aibe unele penalitati in cazul in care intabularea esueaza din motive pentru care vanzatorul e responsabil.
Plata se face in 2 transe. A doua transa are un termen de 4 luni. Cum pot in aceste 4 luni continua cu constructia casei daca nu sunt inca proprietar 100%
Va multumesc frumos anticipat!
adriandimitriu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
daca veti incheia un antecontract (ziceti ca transferul de proprietate se face la achitarea integrala) nu e prudent sa continuati lucrarile. asteptati.
tehnic: o astfel de constructie nu e intabulabila fiindca nu poate fi receptionata. cea mai apropiata forma receptionabila este o constructie inchisa = cu usi/ ferestre la exterior + tencuiala simpla. cat despre ce clauze vreti sa includeti in antecontract, trebuie sa vrea si vanzatorul.
Multumesc de raspuns!
Nu am incheiat nici antecontract deoarece se pare ca exista o "noua" lege care il obliga pe vanzator sa intabuleze casa la stadiul actual (rosu insa fara geamuri si fara usa). Asteptam incheierea acestei intabulari pentru a putea cumpara.
Casa la rosu
AlbertMiru
Am facut un precontract la notar( s-a platit un avans de 5000 euro) cu un dezvoltator imobiliar, pt. o casa la rosu si terenul aferent, urmand ca la terminarea ... (vezi toată discuția)