avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Parinti Cetateni Romani-Copilul Pasaport German
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Parinti Cetateni Romani-Copilul Pasaport German

Buna ,ma numesc Teodora am 20 de ani si anul acesta am nascut(17.04.2009) un baietel in Germania,eu sunt in Germania stabilita din 04.05.2008,am venit in vizita la prietenul meu si am ramas aiceea.Dupa ce am nascut am vrut sa plecam in Romania in concediu si a trebuit sa facem un act pentru copil si am mers la Primarie sa facem Pasaportul pentru ca aiceea la Primarie se elibereaza si i-a facut la baiatul meu Pasaport German fara sa puna prea multe intrebari (a intrebat data nasteri sa uitat in calculator etc)si la cetatenie scrie tot Germana.Ma intreb oare este posibil sau este o eroare ce au facut cei de la Primarie ma refer ca se poate sa aiba copilul cetatenie Germana pentru ca Mentionez: NICI UNUL DIN NOI NU ARE CETATENIE GERMANA SI NU SUNTEM MAI MULT DE 3 ani aiceea prietenul meu venind aiceea in 2007 la lucru si nu sa mai intors acasa.Daca ati putea sa ma ajuta-ti as fii foarte bucuroasa pentru ca nu vreau sa ma mai duc cu frica in Romania,chiar daca cei de la vama nu au obiectata nimica in legatura cu Pasaportul.Va Multumesc
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2009
teopop02, utilizator
Cel mai recent răspuns: laurafuss84 , utilizator 16:54, 14 Februarie 2011
Ar trebui sa verificati ce spune legea cetateniei din Germania, in congtinuare va voi spune ce anume ar fi trebuit sa faceti, dupa nasterea copilului dvs., cetatean roman, cu siguranta!
Cetatenia româna se dobândeste la nastere, de catre copilul care are cel putin unul dintre parinti de cetatenie româna.
Orice operatiune privitoare la înscrierea copiilor în pasapoartele parintilor (daca pasaportul parintelui este emis anterior anului 2002) sau de depunere a unei cereri pentru eliberarea unui pasaport individual copilului, se poate efectua doar daca se afla în posesia unui certificat de nastere românesc.
Eliberarea unui certificat de nastere românesc se poate efectua si la Consulatele României din strainatate în urma înregistrarii nasterii în termen de 15 zile de la nastere sau, la depasirea acestui termen, dar nu mai tîrziu de 1 an de la nastere, prin aprobarea de catre consulul general.
Actele necesare pentru înregistrarea nasterii la consulat sunt:
- Geburtsanzeige (actul medical constatator al nasterii), emis de clinica unde a avut loc nasterea si care este transmis de aici la Standesamt; este necesara o copie. NOTA: fara acest document NU este posibila înregistrarea nasterii !
- Geburtsurkunde – actul de nastere german, întocmit de Standesamt;
- Pasapoartele parintilor;
- Certificatul de casatorie (daca este cazul);
- Taxa consulara .
Deci din ce inteleg eu Pasaportul pe care il are acuma copilul este gresit(A GRESIT STATUL GERMAN???),trebe sa fac la copil pasapot Romanesc?cetatenia este scrisa in Pasaport gresita ,trebuia trecut Rümanisch si este Deutsch.....Mentionez:nici unul din noi nu avem pasaport
Se pare ca cetăţenia germană "prin naştere" este dobândită automat şi de copiii unor străini care se nasc în Germania, cu condiţia ca cel puţin unul din părinţi să locuiască stabil în ţară de cel puţin opt ani şi să fie în posesia, de cel puţin trei ani, a unui permis de şedere nelimitat.
tatal baiatului face 3 ani de sedere in 04.03.210..dar in schimb avem un act ce la scos de la evidenta cu strainii (Landratzamnt)unde specifica Citez:Subsemnatul Teodora ****** si Marius***..pot locui pe teritoriul Germaniei nelimitat si fara restricitii dar in schimb pina la data de 04.03.2010 pt a lucra le trebuie un drept de lucru pentru ca in data de 04.03.2010 se implinesc 3 ani de sedere tatal baiatului primeste drept de lucru nelimitat pe teritoriul Gremaniei si automat si subsemnatat Teodora....Persmisul de Sedere l-am scos acuma 6 luni.
Problema nu este ca nu doresc cetatenia..chiar ma bucur pentru ca are alt viiotr copilul aiceea.imi pare rau sa spun asta,in Romania nu prea are,in fine sa nu deviez de la subiect..>Mie nu imi este in clar treba asta ca are cetatenie Germana dar din cite imi aduc aminte cind ni sa eliberta certificatul de nastere German ni sa spus ca Mentionez: Copilul dupa Parinti este Cetatean Roman..si acuma cind am facut pasaportul German la care eunu ma asteptam sa il faca acolo scrie la cetatenie Germana..interesant...oricum pasaport German cu cetatenie Romana nu se poate face deci ceva este ce eu nu stiu si de aceea am apelat la ajutorul vostru..oricum va multumesc pentru raspunsuri....oriucum mai astept si alte opinii

Alte discuții în legătură

Oare chiar este posibil? teopop02 teopop02 Buna ,ma numesc Teodora am 20 de ani si anul acesta am nascut(17.04.2009) un baietel in Germania,eu sunt in Germania stabilita din 04.05.2008,am venit in ... (vezi toată discuția)
Copil minor adysora adysora Buna ziua Sotia (care este din Republica Moldova, inca nu a dobandit cetatenie romaneasca) urmeaza sa nasca in decembrie acolo. As vrea sa stiu cum se optine ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are un copil nascut in italia, cu parinti romani daca revin in tara? alinandreea alinandreea sora mea va naste in italia, in aprilie 2013 si vrea sa revina in tara,( impreuna cu sotul care a lucrat in italia cu forme legale), dupa nastere. ce drepturi ... (vezi toată discuția)