Buna ,ma numesc Teodora am 20 de ani si anul acesta am nascut(17.04.2009) un baietel in Germania,eu sunt in Germania stabilita din 04.05.2008,am venit in vizita la prietenul meu si am ramas aiceea.Dupa ce am nascut am vrut sa plecam in Romania in concediu si a trebuit sa facem un act pentru copil si am mers la Primarie sa facem Pasaportul pentru ca aiceea la Primarie se elibereaza si i-a facut la baiatul meu Pasaport German fara sa puna prea multe intrebari (a intrebat data nasteri sa uitat in calculator etc)si la cetatenie scrie tot Germana.Ma intreb oare este posibil sau este o eroare ce au facut cei de la Primarie ma refer ca se poate sa aiba copilul cetatenie Germana pentru ca Mentionez: NICI UNUL DIN NOI NU ARE CETATENIE GERMANA SI NU SUNTEM MAI MULT DE 3 ani aiceea prietenul meu venind aiceea in 2007 la lucru si nu sa mai intors acasa.Daca ati putea sa ma ajuta-ti as fii foarte bucuroasa pentru ca nu vreau sa ma mai duc cu frica in Romania,chiar daca cei de la vama nu au obiectata nimica in legatura cu Pasaportul.Va Multumesc
Cetăţenia germană "prin naştere" este dobândită automat şi de copiii unor străini care se nasc în Germania, cu condiţia ca cel puţin unul din părinţi să locuiască stabil în ţară de cel puţin opt ani şi să fie în posesia, de cel puţin trei ani, a unui permis de şedere nelimitat.