avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Ce drepturi are un copiil nascut in Germania in anul ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Ce drepturi are un copiil nascut in Germania in anul 1993-Din parinti romani- carea ctualmente locuiesc in Romania.

In anul 1993 am plecat din tara inpreuna cu sotul meu. Am cerut azil politic. care a fost refuzat de statul German. In timpul sederii in Germania, orasul Koln am nascut un baietel. .Intorsi in Romania in anul 1996 .Cu documentele din spital ( Germania ) Cit si cu alte acte eliberate de Primaria din orasul Koln. ,am inregistrat copilul in Romania. unde are cetificat de nastere si buletin Romanesc.
INTREBARE ?
--CE DREPTURI ARE ACEST COPIIL NASCUT IN GERMANIA ?
--POATE OBTINE SI CETATENIA GERMANA ?
Indrasnesc a va intreba poate cineva din dumnevoastra cunoaste legislatia germana.
Am intrbat la consulatul german din Romania. Dar nimeni nu vrea sa-mi dea un raspuns.
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 17:49, 5 Iulie 2010
Text preluat de la: [ link extern ]
Copii: Cetatenia germana de la nastere.
Cetatenia este determinata de parinti si nu de locul in care s-a nascut copilul. Copiii care provin din parinti germani obtin automat cetatenia germana. Nu toti copii nascuti in Germania obtin automat cetatenia germana.
Daca ambii parinti sunt straini, copilul dobandeste automat cetatenia in conditiile in care unul din parinti este in Germania de cel putin 8 ani cu un permis valabil de rezidenta (Aufenthaltsberechtigung ) sau a avut un permis de sedere permanenta unbefristete Aufenthaltserlaubnis pentru o perioada de 3 ani. Acesti copii obtin atat cetatenia parintilor cat si pe cea germana apoi, la varsta de 18 ani vor alege pe care din ele o vor pastra.
Daca va incadrati in conditiile de mai sus contactati din nou Consulatul german aici: [ link extern ]
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parinti cetateni romani-copilul pasaport german teopop02 teopop02 Buna ,ma numesc Teodora am 20 de ani si anul acesta am nascut(17.04.2009) un baietel in Germania,eu sunt in Germania stabilita din 04.05.2008,am venit in ... (vezi toată discuția)
Pasaport nou-nascut si libera circulatie Ayline Ayline Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea privinta, daca se poate. sunt insarcinata si doresc sa nasc in Germania, din motive legate de lacunele ... (vezi toată discuția)
Drept de munca pentru parintii copilului nascut in statele ue Hobitzi Hobitzi Am un copil,care s-a nascut in Germania.Citisem de ceva vreme un articol de ziar ,care spunea ca parintii unui copil nascut intr-o tara din UE au posibilitatea ... (vezi toată discuția)