avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionar public si SRL
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionar public si SRL

Buna ziua. Fiind functionar public, pot fi in acelasi timp si asociat/asociat unic/administrator de SRL? Mentionez ca in functia publca activitatea se refera la comunicare, si vreau sa-mi fac o firma cu profil de import-export/vanzare produse alimentare. Multumesc
Cel mai recent răspuns: parbo , utilizator 12:58, 25 Ianuarie 2019
Puteti daca nu va folositi de ”relatiile” pe care le aveti ca functionar pentru a favoriza societatea. Insa, puteti adresa si o Adresa la serviciu pentru a avea ”dovada” ca sunteti in regula.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform art. 96. - (1) din Legea nr.161/2003 ,funcționarii publici, funcționarii publici parlamentari și funcționarii publici cu statut special pot exercita funcții sau activități în domeniul didactic, al cercetării științifice, al creației literar-artistice. Funcționarii publici, funcționarii publici parlamentari și funcționarii publici cu statut special pot exercita funcții în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuțiile exercitate ca funcționar public, funcționar public parlamentar sau funcționar public cu statut special.

Prin urmare, nu există un caz de incompatibilitate, cu mențiunea ca obiectul de activitate al societății să nu aibă nici măcar o legătură tangențială cu activitatea desfășurată în calitate de funcționar public.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuctionarul public ionela_san ionela_san daca o persoana este functionar public poate detine o societate SRL:stunned: (vezi toată discuția)
Incompatibilitati functionar apia sergiui sergiui Un functionar APIA numit in functie publica pe un post temporart vacant este in situatie de incompatibilitate cu functia de economist detinuta la o societate ... (vezi toată discuția)
Functionar public si administrator, situatie de incompatibilitate? ContSters236160 ContSters236160 Buna seara, as dori sa stiu daca o persoana este administrator la o societate comerciala cu 50% din actiuni, in acelasi timp ocupa o functie publica, iar in ... (vezi toată discuția)