avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Informatii semnare precontract imobil in curs de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Informatii semnare precontract imobil in curs de ridicare

Buna ziua.
Zilele astea intentionez sa semenz un precontract pentru un apartament intr.un imobil in curs de ridicare, cu data de finalizare prin aprilie-mai, prin intermediul unui credit de tip Prima Casa.
As dori sa stiu ce informatii trebuie sa cer atat de la banca dar cel mai important de la agent/jurist/dezvoltatorul imobiliar in momentul semnarii acestui precontract. Ce acte trebuie sa solicit si ce anume trebuie sa urmareac in ele; la ce conditii trebuie sa fiu atent; care imi sunt atat drepturile cat si obligatiile (si reciproc pentru dezvoltator).
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:05, 11 Ianuarie 2019
Greu...
Ar trebui sa mergeti la un cabinet de avocatura si le solicitati ajutorul.
Sunt atat de multe aspecte, incat daca v-as sfatui si altceva, ar fi sa mai cititi si aici pe forum ce ne-au scris si alti useri - adica o multime de clauze pe care domnii dezvoltatori le introduc, cu totul si cu totul abuziv in aceste contracte. Sigur, aici ar trebui sa intervina si ANPC-ul, dar asa de la sine, nu merge, adica dupa ce o pateste cumparatorul, se adreseaza institutiei si in 3-4 ani se rezolva...
Ar trebui sa intrati in posesia unui antecontract si sa-l discutati cu avocatul.
Succes!
De la banca nu aveti ce sa cereti cu exceptia solicitarii de creditare si apoi banca va cere destule documente pe care va trebui sa i le puneti la dispozitie pentru a va acorda creditul, atat de la dvs. cat si de la vanzator.
Sfatul dlui Adam Grecu este foarte bun, solicitati dezvoltatorului draftul antecontractului si mergeti cu el la un avocat, nu il semnati inainte de a consulta avocatul.
Mai ales in conditiile in care imobilul este in constructie trebuie avute in vedere multe aspecte, utilitatile, posbilitatea ca dezvoltatorul sa intre in insolventa/faliment chiar daca imobilul este realizat in proportie de 90-95 %, fara utilitati.
Au fost cazuri cu imobile noi cand dezvoltatorul nu a finalizat utilitatile, gaz, energie electrica, cu toate ca erau in contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achiziționare imobil nou Anabratu Anabratu Bună ziua, doresc sa cumpăr un apartament intr-un bloc nou, nefinalizat. Dezvoltatorul îmi solicita toți bani, iar contractul de vanzare-cumpărare sa-l ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare cumparare imobil elle77 elle77 am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta; intentionez sa achizitionez un imobil prin credit ipotecar si agentia imobiliara vrea sa facem un precontract ... (vezi toată discuția)
In luna ianuarie, anul trecut am incheiat un antecontract cu ... darkynok darkynok In luna ianuarie, anul trecut am incheiat un antecontract cu un dezvoltator imobiliar pentru un apartament, achitat integral la momentul acela. Termenul pt ... (vezi toată discuția)