Buna ziua,
Dreptul la munca il aveti, in cazul dvs. trebuie sa se pronunte medicul ce v-a tratat sau un alt medic specialist ortoped, cred, sau chiar un medic de medicina muncii, dupa consultarea dvs., daca puteti presta aceasta activitate sau nu.
Eu pot lucra,merg cu masina de 10 12 ani ,dar am fost la 3 medici rezultat zero tratat ca ........nu imi gasesc cuvinte,vreau sa lucrez si sint impedicat si nu pot obtine aviz medical.este vreo lege care imi interzice sa imi profesez aceasta meserie in cazul meu?
Nu ma pot pronunta legat de capacitatea dvs. de a practica acesta meserie... Legislatia spune ca pentru angajarea unei persoane, angajatorul trebuie sa trimita candidatul la un control la medicul de medicina muncii.
Acesta examineaza candidatul, Vede la ce riscuri este supus la acel loc de munca si, in functie de rezultatul examenului, completeaza o Fisa de aptitudine in munca.
Aceasta are 4 casute de bifat, Apt, Apt conditionat( trece recomandarile necesare ), Inapt temporar sau inapt.
Medicul, daca considera necesar, poate cere consultatie si de alta specializare.
Daca nu sunteti multumit de rezultat, acesta se poate contesta la DSP-ul judetean sau al capitalei.
Cititi HG 355/2007- privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor, cu modificarile si completarile ulterioare, va ajuta mult.
Placerea mea,
S-au inteles pasi de urmat, da?
Sa va mai explic odata simplu... Gasiti un loc de munca, patronul vrea sa va angajeze- Pana a va angaja, face contractul, va trimite la medicul de medicina muncii cu care el are incheiat contract, Acesta va consulta ( cum spuneam, va poate trimite si la un medic specialist, daca considera necesar).
Dupa consult completeaza fisa de mai sus...
Dvs., daca nu sunteti multumit de rezultat, o puteti contesta la DSP.
Acolo va v-a consulta o comisie si v-a lua o decizie...
In mare, acestia sunt pasii