avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... medicina muncii
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

medicina muncii

Daca se produce un accident vascular sau infarct, iar medicul de medicina muncii si-a dat acordul - apt de munca- la examenul periodic, dar angajatul a atentionat in scris ca are probleme medicale si o mutare in alt compartiment ii agraveaza starea de sanatate angajatorul poate fi sanctionat ?
Cel mai recent răspuns: petrulili , utilizator 17:43, 26 Mai 2015
Lucratorul, daca este constient de starea sa de sanatate poate sa solicite pe cont propriu investigatii suplimentare de la medici specialisti si documentele primite, sa le depuna la medicul specialist de medicina muncii, care este raspunzator pentru mentiunea sa (dupa caz, apt/ apt conditionat/ inapt) pe fisa de aptitudine a lucratorului.
Angajatorul atentionat in scris de catre lucrator asupra starii sale de sanatate, poate trimite lucratorul la reexaminare medicala la medicul specialist de medicina muncii.
Angajatorul poate fi sanctionat contraventional (in urma sesizarii scrise primite la ITM/ DSPJ de catre inspectorul de munca, respectiv inspectoul sanitar) sau dupa caz, penal/ civil (in urma deschiderii unei actiuni in instanta si a unei hotarari definitive a instantei), daca nu respecta recomandarile medicului specialist de medicina muncii.
Daca in urma recomandarii medicale a medicului specialist de medicina muncii si a vizei acestuia pe fisa de aptitudine, lucratorul va fi protagonistul unui eveniment nedorit, medicul poate fi actionat in instanta, dupa sesizarea in scris a Colegiului medicilor din judet.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inapt pentru o functie sau recomandari medicale? Denisa balan Denisa balan Buna seara! Va rog sa imi spuneti din punct de vedere Juridic cum interpretati fisa aptitudine cu avizul medical: - apt - apt conditionat - inapt ... (vezi toată discuția)
Legislatie medicina muncii popa petronela popa petronela Am primit de la medicul de medicina muncii o interdictie temporara de 6 luni.Mentionez ca lucrez in invatamint si aceasta a urmat datorita unei interneri la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.. dacă conform fișei de evaluare a factorilor de ... liviu liviu555 liviu liviu555 Bună ziua.. Dacă conform fișei de evaluare a factorilor de risc, pe funcția actuală sunt supus stresului neuropsihic iar in urma unei decizii medicale ... (vezi toată discuția)