avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Bună ziua.. Dacă conform fișei de evaluare a ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Bună ziua.. Dacă conform fișei de evaluare a factorilor de ...

Bună ziua.. Dacă conform fișei de evaluare a factorilor de risc, pe funcția actuală sunt supus stresului neuropsihic iar in urma unei decizii medicale emisa de către o comisie medicala pentru evaluarea capacității de lucru am primit scutirea si evitarea stresului neuropsihic, medicul de medicina muncii este obligat să-mi dea diagnosticul,, inapt'' pentru continuarea activității pe acceasi funcție? Dacă da, as avea rugamintea să-mi dați si baza legală. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:52, 25 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Decizia finala apartine medicului specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale conform prevederilor HG nr.355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare,
-ART. 22 Examenul medical periodic cuprinde următoarele:
e) finalizarea concluziei prin completarea fişei de aptitudine, conform modelului prevăzut în anexa nr. 5, de către medicul specialist de medicina muncii, în două exemplare, unul pentru angajator şi celălalt pentru lucrător.
f) la indicaţia medicului de medicina muncii, pentru stabilirea incompatibilităţilor medicale cu riscurile profesionale evaluate, examenul medical periodic poate cuprinde investigaţii şi/sau examene medicale de specialitate suplimentare celor prevăzute în anexa nr. 1.
In ce scop v-ati prezentat in fata comisiei medicale pentru evaluarea capacitatii de munca ? Cine v-a trimis ? Comisia daca nu v-a propus pentru pensionare, doar a recomandat medicului specialist de medicina muncii ca in cazul dvs., sa mentioneze in fisa de aptitudine evitarea stresului neuropsihic. Comisia nu va poate da scutire, doar recomandare, daca nu v-a propus pentru pensionare.
Lucrez in domeniul apărării si in urma unui infarct in anul 2012, am fost clasat apt limitat de către comisia de expertiza medico-militara. Anual m-am prezentat pentru revizuire. In ultimul an, starea de sănătate mi s-a înrăutățit de la 30%incapacitate la 40%, si comisia de expertiză medico-militara mi-a dat ca recomandare pe decizie evitarea stresului neuropsihic. In urma deciziei, am fost nevoit sa merg si la medicul de medicina muncii.. In cazul in care in fișa factorilor de risc este trecut ca sunt supus din natura locului de muncă stresului neuropsihic, medicul de medicina muncii nu ar trebui sa dea inapt? Întrucât continuarea executarii serviciului pe postul actual îmi dăunează sănătății din moment ce comisia de expertiză recomandă evitarea stresului, iar fisa factorilor de risc menționează ca exact acestui factor sunt dispus. Va mulțumesc anticipat..
Dosarul dvs. medical se afla la medicul specialist de medicina muncii. Acesta va aprecia in functie de evolutia starii dvs. de sanatate de-alungul anilor.
Asa dupa cum am mai scris, decizia finala apartine medicului specialist de medicina muncii.
Daca anterior ati fost declarat "apt limitat", medicul specialist de medicina muncii trebuia sa faca recomandari angajatorului, eventual schimbarea actualului loc de munca.
Comisia medicala daca ar fi avut elemente concrete si suficiente privind starea dvs. de sanatate recomanda pensionarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medicina muncii crystyna04 crystyna04 Cine completeaza fisele de identificare a factorilor de risc profesional-lucratorul SSM/angajatorul/medicul de medicina muncii/coordonatorul departamentului ... (vezi toată discuția)
Legislatie medicina muncii popa petronela popa petronela Am primit de la medicul de medicina muncii o interdictie temporara de 6 luni.Mentionez ca lucrez in invatamint si aceasta a urmat datorita unei interneri la ... (vezi toată discuția)
Declararea angajatului inapt temporar Alextr65 Alextr65 Medicul de medicina muncii poate declara un angajat inapt temporar sau inapt doar pe baza unei suspiciuni, fără să solicite un consult de specialitate? Iar ... (vezi toată discuția)