avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfiintarea postului....am nevoie de ajutorul vostru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfiintarea postului....am nevoie de ajutorul vostru

Buna ziua,
Numele meu este Cristina,sunt angajata la societatea SC din data de 01.10.2007 in functia de functionar administrativ ulterior schimbandu-se functia in data de 01.06.2009 in economist.In data de 15.09.2009 directorul general al societatii m a chemat la el in birou pentru a mi comunica ca el considera ca nu imi dau interesul pentru aceasta societate si ca ar dorii demisia mea,sa mi semnez fisa postului din data angajari in societate deoarece nu exista la ctr meu de munca,sau ar putea uita de toate astea daca bem o cafea.categoric am refuzat.In data de 01.10.2009 a venit o d-ra spunand ca este angajata in fc de contabil cu 2h/zi ea lucrand 8 si pe parcurs va avea si un ctr de prestari servicii pentru a se ocupa de tot si inclusiv Pfa uri deoarece societatea lucreaza cu agenti de vanzari dar prin ctr de prestari servicii.In data de 02.11.2009 m au chemat in birou d-ra contabila si dir general pt a mi spune sa imi dau demisia altfel o sa faca desfiintarea postului,categoric am refuzat.Din data de 02.11.2009 mi s a luat accesul de la orice documentatie,program de contabilitate sau alte lucruri care le faceam pana atunci,spunand ca nu vrea sa ma mai vada in birou si ca nu mai este nevoie sa vin la servici,ca va face tot posibilul sa imi arate ca el va castiga ca poate face magarii,ca mi se poate activa user ul in program si sa para ca am facut niste greseli majore dar este alegerea mea.Cu toate astea am venit pe fiecare zi la program,am facut cu totul si cu totul alte lucruri pe care le faceam pana atunci mi am facut o condica de prezenta,si un raport de activitate zilnica cu semnatura colegilor mei.In data de 16.11.2009 mi s a spus sa semnez decizia prin care ma anunta desfiintarea postului de economist cu 20 zile lucratoare,am cerut sa mi se dea o copie deoarece nu aveam cunostinta de toate articolele din acea decizie,mi s a refuzat acest lucru chemand pe unul din colegi sa semneze pt ca am refuzat sa semnez si urmand sa ma instinteze prin posta.Ca administrator al societati este E.K dar decizia mea este semnata de dir general cu semnatura lui,acesta avand in clipa asta o schimbare de administrator care inca nu a iesit de la reg.com.,semnatura pe decizie fiind a alcuiva decat a adm societatii.In cazul asta ce pot sa fac cum pot contesta aceasta decizie daca nu am nici o copie?ITM ul o poate lua in considerare fara semnatura mea sau fara o confirmare ca am luat la cunostinta?cu o semnatura decat cea a administratorului este valabila? pot da societatea in judecata ? ce pot sa fac?....nu imi doresc altceva decat sa fie corectitudine si nu pt ca nu am iesit cu seful la o cafea sa nu am dreptul la un job in aceasta societate.

Va multumesc anticipat.
Astept sfatul vostru
Cel mai recent răspuns: cristinamatei , utilizator 12:55, 17 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Puteti actiona societate in instanta, dar numai dupa primirea deciziei.
Inteleg insa de la dumneavoastra ca faptele directorului general in legatura cu ativitatea dumneavoastra, intrunesc si elementele constitutive ale infractiunilor de fals in inscrisuri si abuz in serviciu.
Va sfatuiesc sa sesizati ITM in legatura cu ceea ce se intampla, iar dupa primirea deciziei de desfacere a contractului de munca puteti actiona societatea in instanta.
Pentru ceea ce prezentati ca mod de comportare a conducerii unitatii in legatura cu dumneavoastra, este bine sa adunati cat mai multe probe , avand posibilitatea procedurala de a depune o plangere penala.
Cu stima !
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat
Puteti actiona in judecata si fara sa aveti decizia. Puteti contesta preavizul motivat de refuzul de a va fi imanat cu suspiciunea de a nu ava semnaturile persoanelor din actuala conducere a societatii. Solicitati in scris cu confirmare de primire preavizul daca nu va este comunicat prin posta.
Termenul de preaviz la fel ca decizia produc efecte juridice de la momentul comunicarii. Comunicare nu inseamna ca v-a fost spus ce contine documentul, sau ati facut o lectura a acestuia. Comunicare inseamna ca v-a fost inmanat acel document si ati semnat pentru primirea unui exemplar. Tot de la comunicare curge si termenul de contestare.

Va recomand sa va prezentati in continuare la serviciu (pentru a nu fi considerata absenta nemotivat). daca acu dorit sa va dea aceste documente si dumneavoastra ati refuzat sa le primiti pentru ca nu erau semnate de cine trebuie sau nu erau clare din punct de vedere a mentionarii cadrului legal in baza caruia au fost emise sa stiti ca ati gresit. Cea mai usoara forma de contestare a unei concedieri in instanta (cu sanse reale de castig) este pe viciu de procedura sau declararea ca nule a acelor documente pe motiv de viciu de forma, vedeti exact ce prevede art. 74 la 78 din Codul Muncii.

In cazul domnului director general poftitor de cafele cu angajatele, va recomand sa adresati o notificare catre Consiliul de Administratie al societatii in care sa aduceti la cunostinta cazul dumneavoastra si sa mentionati ca va vedeti nevoita sa va adresati organelor de politie cu o plangere pentru hartuire sexuala si Agentiei pentru combaterea discriminarii in temeiul L 202/2002, a OG 84/2004 si a legii de aprobare nr. 501 din 17.11.2004. Fata de acestea va rezervati dreptul de a va intoarce cu actiune civila impotriva societatii si sa cereti daune morale pentru prejudiciul de imagine si afrontul adus de catre directorul general al acesteia, avand in vedere ca actiunile sale au avut ca mijloc de intimidare, amenintarea cu pierderea locului de munca. (acest lucru puteti sa-l comunicati si domnului director). Vedeti care este reactia si daca nu se potoleste treceti efectiv la fapte.

Va urez succes!
Gabi Mocanu a scris:

Termenul de preaviz la fel ca decizia produc efecte juridice de la momentul comunicarii. Comunicare nu inseamna ca v-a fost spus ce contine documentul, sau ati facut o lectura a acestuia. Comunicare inseamna ca v-a fost inmanat acel document si ati semnat pentru primirea unui exemplar. Tot de la comunicare curge si termenul de contestare.

Va recomand sa va prezentati in continuare la serviciu (pentru a nu fi considerata absenta nemotivat). daca acu dorit sa va dea aceste documente si dumneavoastra ati refuzat sa le primiti pentru ca nu erau semnate de cine trebuie sau nu erau clare din punct de vedere a mentionarii cadrului legal in baza caruia au fost emise sa stiti ca ati gresit. Cea mai usoara forma de contestare a unei concedieri in instanta (cu sanse reale de castig) este pe viciu de procedura sau declararea ca nule a acelor documente pe motiv de viciu de forma, vedeti exact ce prevede art. 74 la 78 din Codul Muncii.

In cazul domnului director general poftitor de cafele cu angajatele, va recomand sa adresati o notificare catre Consiliul de Administratie al societatii in care sa aduceti la cunostinta cazul dumneavoastra si sa mentionati ca va vedeti nevoita sa va adresati organelor de politie cu o plangere pentru hartuire sexuala si Agentiei pentru combaterea discriminarii in temeiul L 202/2002, a OG 84/2004 si a legii de aprobare nr. 501 din 17.11.2004. Fata de acestea va rezervati dreptul de a va intoarce cu actiune civila impotriva societatii si sa cereti daune morale pentru prejudiciul de imagine si afrontul adus de catre directorul general al acesteia, avand in vedere ca actiunile sale au avut ca mijloc de intimidare, amenintarea cu pierderea locului de munca. (acest lucru puteti sa-l comunicati si domnului director). Vedeti care este reactia si daca nu se potoleste treceti efectiv la fapte.

Va urez succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare post mickeyy mickeyy Buna ziua, Am o speta in sensul ca firma la care lucrez doreste sa desfiinteze postul in care sunt angajat pe motive economice. Sunt director de filiala ... (vezi toată discuția)
Drept de semnatura a deciziei de concediere CORTEX CORTEX Buna ziua. Va rog sa imi spuneti parerea dumneavoastra referitor la urmatorul aspect. Am fost concediat de la firma unde am lucrat. In decizia de concediere ... (vezi toată discuția)
Delegare atributii administrator brendissima brendissima Intr-o societate cu 2 asociati persoane juridice, in care administrator este o pers fizica, se pot delega atributiile adm catre directori si cum? Tb facuta AGA ... (vezi toată discuția)