Buna ziua.
Va rog sa imi spuneti parerea dumneavoastra referitor la urmatorul aspect.
Am fost concediat de la firma unde am lucrat.
In decizia de concediere ca si reprezentant legal al societatii figureaza directorul executiv, dar totusi semnatura de pe decizie nu este al lui.
Ulterior am putut identifica semnatura si am aflat ca este semnatura managerului departamentului de resurse umane.
Am inteles de pe un alt forum ca exista posibilitatea ca acest director departament resurse umane sa fi avut procura speciala pt a putea semna, dar in acest caz totusi nu trebuia sa figureze numele acestui director si numarul procurii speciale in baza careia ea are dreptul sa semneze o decizie de concediere?
Din punct de vedere legal este OK sa fie trecut numele unei persoane pe decizie ca reprezentant legal, si sa fie semnata de catre o alta persoana al carui nume nici macar nu este mentionat in Decizie.?
Astfel si femeia de servici putea sa semneze aceasta decizie.
Tin sa mentionez ca aceasta persoana al carei semnatura figureaza pe decizie nu are calitate de asociat sau de administrator in societatea respectiva..
Credeti ca in instanta ma pot folosi de acest aspect pt a obtine anularea deciziei de concediere?
este legal intocmita si semnata decizia, puteti face contestatie dar cu siguranta va fi respinsa. situatia descrisa de dvs nu este un motiv de nulitate al deciziei de concediere ... verificati si alte detalii
Aveti dreptate cu privire la semnatura.
Daca decizia a fost semnata de catre altcineva decat de directorul executiv, documentul care vi s-a emis poate fi contestat .
Ar fi trebuit ca directorul de resurse umane sa faca mentiunea pe decizie in ce calitate semneaza. Singura semnatura valabila este cea a reprezentantului legal, respectiv directorul executiv care are in atributiile de executiile ale mandatului sau si concedierea/ angajarea. Daca dadea mandat directorului DRU trebuia sa apara mentiunea si numele acestuia pe decizie.
Buna seara.
Dna Freeelis, inteleg ca daca MRU are atributiuni in acest sens poate semna, dar din moment ce are competenta in acest sens nu ar fi logic ca in locul dir Executiv sa fie trecut in Decizie numele MRU , si actul in baza careia ea are aceasta competenta.
Am avut si eu la servici procura speciala in baza careia puteam sa semnez in numele bancii contracte de ipoteca dar atunci ca si reprezentant legal al bancii nu era dir bancii ci eu , in baza procurii care trebuia mentionat in contractul de ipoteca.
Daca in prima zi de infatisare o sa spun ca semnatura este falsa, adica nu este semnatura persoanei care este trecut in decizie atunci ce poate sa faca partea adversa?
Partea adversa poate sa isi asume semnatura si sa prezinte un document prin care sa dovedeasca faptul ca semnatarul avea aceasta atributie.
Care este problema ?
Suspectati ca ati fost concediata prin abuz de catre MRU fara permisiunea conducerii?
Daca suspectati acest fapt vorbiti cu directorul executiv si aflati adevarul astfel veti fi scutita de drumuri la Tribunal.
Personal nu cred ca cineva isi permite sa faca concedieri de capul lui fara cunostinta conducerii.