avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prima zi de infatisare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prima zi de infatisare

Buna ziua.
Ce anume se considera prima zi de infatisare dupa care angajatorul nu mai poate depune nici o dovada, nici un inscris in plus fata de ce se afla deja la dosar?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: MihaiCL , utilizator 20:09, 25 Ianuarie 2011
inseamna prima zi in care se pot pune concluzii, se poate discuta pe probatoriul depus la dosar .
va intreb deoarece am observat ca decizia de concediere a fost semnata de o alta persoana decat dir executiv.
reau sa invoc acest lucru in instanta dar nu vreau sa le acord sansa sa mai poata prezenta vreo inputernicire in acest sens, adica delegarea de competente.
Vreau sa invoc acest aspect doar in momentul cand nu se mai accepta nici un act de la angajator.
In baza carui articol a fost emisa acea decizie ?
MihaiCL a scris:

Buna ziua.
Ce anume se considera prima zi de infatisare dupa care angajatorul nu mai poate depune nici o dovada, nici un inscris in plus fata de ce se afla deja la dosar?
Multumesc


Potrivit art.134 C.proc.civ., este socotită ca prima zi de înfăţişare aceea în care părţile, legal citate, pot pune concluzii.
Deci, pentru a exista prima zi de înfăţişare trebuie îndeplinite cumulativ două
condiţii : părţile să fie legal citate şi să poată pune concluzii. De aceea acest moment procedural nu poate fi confundat cu primul termen de judecată.
Dar dacă la primul termen de judecată sunt îndeplinite cele două condiţii impuse de legiuitor, acest termen constituie şi prima zi de înfăţişare .

Conform dispoziţiilor legale, propunerea probelor se face prin cererea de chemare în judecată (art.112 C.proc.civ.), prin întâmpinare (art.115 C.proc.civ.), prin cererea reconvenţională (art.119 C.proc.civ.) ori în condiţiile art.132 şi ale art.138 C.proc.civ.
Potrivit art.112 alin.1 pct.5 C.proc.civ., reclamantul trebuie să arate în cererea de chemare în judecată dovezile pe care se sprijină fiecare capăt de cerere, iar potrivit art.115 pct.3 C.proc.civ.

Art.287 C.mun. prevede că angajatorul (indiferent de poziţia sa procesuală) este obligat să depună dovezile în apărarea sa până la prima zi de înfăţişare.

Potrivit art.138 C.proc.civ., probele care nu au fost propuse în condiţiile arătate mai sus, prevăzute de art.112, 115 şi 132 C.proc.civ., nu mai pot fi invocate în tot cursul instanţei respective. Sancţiunea care intervine în caz de nesocotire a acestor dispoziţii este decăderea părţilor din dreptul de a propune probele cu care doresc să-şi dovedească pretenţiile şi apărările.
Dna avocat Arrven
Decizia a fost emisa in baza art 61 lit a codul muncii.
Va multumesc foarte mult si doamnei avocat freeelis, pentru raspunsul cuprinzator dar din pacate inca nu imi este foarte clara treaba.
Scopul meu este ca in prima zi de infatisare sa invoc si sa dovedesc prin comparatie semnatura de pe decizie.
Din cate am inteles eu persoana care ma poate concedia respectiv persoana care are dreptul sa semneze decizia de concediere este ori directorul executiv ori administratorul.
In cazul meu pe decizie apare numele directorului executiv ca si reprezentant legal al bancii si semnatura managerului departamentului de resurse umane, ea ne fiind nici administrator nici dir executiv.
Are totusi dreptul a semneze pe decizie in locul directorului executiv?

Alte discuții în legătură

Drept de semnatura a deciziei de concediere CORTEX CORTEX Buna ziua. Va rog sa imi spuneti parerea dumneavoastra referitor la urmatorul aspect. Am fost concediat de la firma unde am lucrat. In decizia de concediere ... (vezi toată discuția)
Exceptii si probe dupa interogatoriu adrianadamian2009 adrianadamian2009 Intrebare: In situatia in care la fond s-au administrat o parte din probe, dar reclamantul a solicitat interogatoriu si a fost admis, dupa interogatoriu se vor ... (vezi toată discuția)
Intrebare intrebatoare maryus75 maryus75 maine am primul termen la Tribunal,nu mi-am permis un avocat asa ca ma reprezint singur.am dat in judecata firma pt. un salar compensator necaordat,in cf. cu ... (vezi toată discuția)