avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intrebare intrebatoare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intrebare intrebatoare

maine am primul termen la Tribunal,nu mi-am permis un avocat asa ca ma reprezint singur.am dat in judecata firma pt. un salar compensator necaordat,in cf. cu art. 78.1 CCMUN,coroborat cu art.67,238 si 241 din codul muncii,si art 9 din legea 130/1996,fara insa sa atasez copii ale acestor acte juridice la dosar.era obligatoriu sa atasez aceste copii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:32, 17 Septembrie 2010
Nu, instanta se presupune ca le cunoaste, si daca nu, le va studia intrucat este vorba de legislatie.
avocat Cristina Popescu
avocat Cristina Popescu a scris:

Nu, instanta se presupune ca le cunoaste, si daca nu, le va studia intrucat este vorba de legislatie.
avocat Cristina Popescu
multumesc,cum maine e termenul sunt stresat,si mi-ati luat o piatra de pe inima
in cazul dv. dovada trebuia facuta de ... angajator.
deci,va deranjez din nou in cautarea unor sfaturi.societatea cu care ma aflu in litigiu a raspuns la pretentiile prin intampinarea prin care recunoaste dreptul meu la un salar compensator conform art.78(1) din ccmun,insa ,si aici citez:"societatea va acorda reclamantului un salariu in conditiile prev, de art. 78 coroborate cu dispozitiile art.55 alin 2(1) ind.1 si ale art 94(5) din codul fiscal si normele metodologice de aplicare -modificat prin HG791 din 3.08.2010,sumele reprezentand platile compensatorii calculate pe baza salariilor medii nete pe unitate".Din cate stiam eu,salariul compensator trebuia sa fie in cuantumul salariului meu personal,care este peste media pe unitate.care este situatia reala in acest caz,cine are dreptate?de asemeni,desi la momentul concedierii am solicitat CCM pe unitate ata conducerii,cat si liderului de sindicat,mi s-a spus ca acesta nu mai este valabil si ca atunci se purtau negocieri.in intampinare apare referire la CCM pe unitate,in legatura cu tichetele de masa.desi parata a trecut numai un articol si un aliniat,eu stiu ca acolo se specifica ca tichetele se acorda"1 tichet pentru ziua lucrata,cu conditia ca in ziua respectiva angajatul sa lucreze minim 5 ore".eu am cerut sa mi se acorde in totalitate tichetele de masa pe perioada preavizului potrivit art. 79 alin. (5) din Codul munci,desi am lucrat destul de imprastiat,adica 8 ore,6 ore, 2 ore, 4 ore,in functie de solicitarile paratei.de aceea va rog sa ma sfatuiti cum ar trebui sa formulez contra intampinarea,si pe ce articole sa-mi intemeiez mai departe "razboiul".va multumesc anticipat
Nu se formuleaza contra intampinare ... dvs va puteti sustine cererea si verbal in fata instantei de judecata.

Alte discuții în legătură

Exceptii si probe dupa interogatoriu adrianadamian2009 adrianadamian2009 Intrebare: In situatia in care la fond s-au administrat o parte din probe, dar reclamantul a solicitat interogatoriu si a fost admis, dupa interogatoriu se vor ... (vezi toată discuția)
Probe proces mihailaurentiu mihailaurentiu Buna ziua.Am un proces pe litigii de munca,am depus concluzii scrise cu o luna inainte de termenul de judecata,parata a depus intampinare prin fax cu o zi ... (vezi toată discuția)
Intimpinarea este obligatorie in litigiile de munca ? stefan1974 stefan1974 La primul termen paratul nu s-a prezentat si nu a fost asistat , nu a depus acte , iar instanta a solicitat probe , nu s-a zis nimic de lipsa intimpinarii ... (vezi toată discuția)