avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intrebare intrebatoare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intrebare intrebatoare

maine am primul termen la Tribunal,nu mi-am permis un avocat asa ca ma reprezint singur.am dat in judecata firma pt. un salar compensator necaordat,in cf. cu art. 78.1 CCMUN,coroborat cu art.67,238 si 241 din codul muncii,si art 9 din legea 130/1996,fara insa sa atasez copii ale acestor acte juridice la dosar.era obligatoriu sa atasez aceste copii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:32, 17 Septembrie 2010
Chair asa se intituleaza uzual: raspuns la intampinare.
Dupa depunerea intampinarii nu cred ca se mai face acel raspuns, intrucat daca se va depune un astfel de act partea adversa va putea cere termen pentru a lua la cunostinta ...dupa care este posibil sa vina cu un raspuns la raspuns la intampinare etc.

Conform dispoziţiilor legale, propunerea probelor se face prin cererea de chemare în judecată (art.112 C.proc.civ.), prin întâmpinare (art.115 C.proc.civ.), prin cererea reconvenţională (art.119 C.proc.civ.) ori în condiţiile art.132 şi ale art.138 C.proc.civ.
La prima zi de înfăţişare , instanţa poate acorda reclamantului un termen pentru întregirea sau modificarea acţiunii, precum şi pentru a propune noi dovezi, în care caz instanţa dispune amânarea cauzei şi comunicarea cererii de întregire sau modificare pârâtului în vederea întocmirii întâmpinării (art.132 C.proc.civ.), în care va arăta dovezile cu care se apără faţă de noile pretenţii ale reclamantului.
Potrivit art.138 C.proc.civ., probele care nu au fost propuse în condiţiile arătate mai sus, prevăzute de art.112, 115 şi 132 C.proc.civ., nu mai pot fi invocate în tot cursul instanţei respective. Sancţiunea care intervine în caz de nesocotire a acestor dispoziţii este decăderea părţilor din dreptul de a propune probele cu care doresc să-şi dovedească pretenţiile şi apărările. Însă, instanţa nu poate refuza administrarea unei dovezi, propusă tardiv, dacă partea adversă nu a invocat sancţiunea decăderii .
De la regula prevăzută în art.138 C.proc.civ., există trei excepţii în care nu va opera sancţiunea decăderii, deşi probele nu au fost propuse în condiţiile cerute de lege. Astfel:
- când nevoia dovezii ar reieşi din dezbateri şi partea nu o putea prevedea;
- când administrarea dovezii nu pricinuieşte amânarea judecăţii;
- când dovada nu a fost cerută în condiţiile legii, din pricina neştiinţei sau lipsei de pregătire a părţii, care nu a fost asistată sau reprezentată de avocat .
Din cate citesc ,e complicat cu depunerea unor noi dovezi,iar un nou termen si
,,etc ". chiar sunt de evitat.In cazul acesta,e preferabil, ca in ,,Concluziile scrise" sa combat intampinarea ,referindu-ma mai mult la probele aduse de angajator si la modul cum a rastalmacit motivele deciziei pe care o contest,si mai putin la dovezile prezentate deja in ,,Chemarea in judecata",si fara a prezenta alte dovezi.
Multumesc pentru raspuns!
Iulia-ana a scris:

Din cate citesc ,e complicat cu depunerea unor noi dovezi,iar un nou termen si
,,etc ". chiar sunt de evitat.In cazul acesta,e preferabil, ca in ,,Concluziile scrise" sa combat intampinarea ,referindu-ma mai mult la probele aduse de angajator si la modul cum a rastalmacit motivele deciziei pe care o contest,si mai putin la dovezile prezentate deja in ,,Chemarea in judecata",si fara a prezenta alte dovezi.
Multumesc pentru raspuns!

Procedura este complicata ... in litigiile de munca, sarcina probei o are angajatorul ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptii si probe dupa interogatoriu adrianadamian2009 adrianadamian2009 Intrebare: In situatia in care la fond s-au administrat o parte din probe, dar reclamantul a solicitat interogatoriu si a fost admis, dupa interogatoriu se vor ... (vezi toată discuția)
Probe proces mihailaurentiu mihailaurentiu Buna ziua.Am un proces pe litigii de munca,am depus concluzii scrise cu o luna inainte de termenul de judecata,parata a depus intampinare prin fax cu o zi ... (vezi toată discuția)
Cerere chemare la interogatoriu cristina_mihaela cristina_mihaela Ma poate ajuta cineva cu un model de cerere chemare la interogatoriu. Va multumesc.:D (vezi toată discuția)