avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Intrebare-legalitate decizie concediere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Intrebare-legalitate decizie concediere

Buna ziua.
In primul rand imi cer mii de scuze fiindca am postat foarte multe mesaje pe forum, si multe intrebari dar sunt disperat.
Acum am aflat ceva foarte important si va rog mult de tot sa ma ajutati cu un raspuns, si promit ca nu va mai deranjez niciodata.

Am verificat decizia de concediere, si toate celelalte decizii de sanctionare ce am primit in decurs de 6 luni cat timp am lucrat la o banca.
Am observat cu stupoare ca in absolut toate deciziile inclusiv cel de concediere banca este reprezentat legal de directorul executiv DL, si totusi semnatura nu i apartine, ci semnatura este a managerului de resurse umane , semnatura trecuta sub numele directorului executiv.

Exemplu

Dl DL Presedinte Directorat, Director General al XY Bank Romania SA in temeiul prerogativelor conferite de prevederile Actului Constitutiv si in conformitate cu dispozitiile Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata cu modificarile ulterioare;

Se continua cu descrierea faptei etc
Si la sfarsit scrie

presedinte Directorat, Director general
DL (numele directorului general- nu vreau s amentionez)
Iar sub nume este stampila bancii si semnatura unei alte persoane respecti cea a managerului de resurse umane care a semnat in locul Dlui Director executiv.

Intrebarea
Dat fiind faptul ca nu este semnata de catre director, ci de o alta persoana atrage nulitatea deciziei?
Sau exista modalitati de a confera unei persoane dreptul sa semneze in locul lui.
De exemplu pe toate actele oficiale cum ar fi regulament intern, contractul colectiv de munca este numele si semnatura directorului executiv, iar pe actele "mai putin importante cum ar fii acte in legatura cu cercetarea disciplinara si decizii toate sunt semnate de doamna respectiva sub numele domnului director."
Va rog sa mi spuneti daca acest lucru ma ajuta in instanta.
Va multumesc anticipat

Pot sa i dau in judecata pentru falsificare de semnatura?
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 21:24, 24 Ianuarie 2011
Aceasta situatie nu atrage nulitatea deciziei. Persoana respectiva poate fi delegaya pentru semnarea actelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un ultim deranj foarte important Consultant Covasna Consultant Covasna Buna ziua. In primul rand imi cer mii de scuze fiindca am postat foarte mult emesaje pe forum, si multe intrebari dar sunt disperat. Acum am aflat ceva ... (vezi toată discuția)
Drept de semnatura a deciziei de concediere CORTEX CORTEX Buna ziua. Va rog sa imi spuneti parerea dumneavoastra referitor la urmatorul aspect. Am fost concediat de la firma unde am lucrat. In decizia de concediere ... (vezi toată discuția)
Delegare drept de semnatura Matrixw Matrixw Buna seara. In cazul in care aministratorul unei societati inputerniceste \" prin procura speciala, mandat, decizii etc\"o persoana din cadrul firmei sa ... (vezi toată discuția)