avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Abuz medic
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Abuz medic

Este legal ca un medic sa refuze cererea verbala formulata de apartinatorii unui bolnav pentru eliberarea actelor medicale ptr a cere o a doua opinie medicala? Mentionez ca bolnavul este inca internat in spital.
Ultima modificare: Duminică, 13 Ianuarie 2019
Doina55, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:59, 13 Ianuarie 2019
Ce acte să elibereze dacă pacientul este încă internat`? Biletul de ieșire din spital se poate elibera doar la externare.
Sa inteleg ca trebuie sa acceptam incompetenta si minciuna?
Nu trebuie să accepți să rămâi internat la un doctor pe care îl consideri incompetent. Te externezi și apoi te reinternezi la un alt doctor în care ai încredere și astfel beneficiezi și de a 2-a opinie.

Sau poți merge la un cabinet privat cu biletul de ieșire din spital pentru a cere o altă opinie.
Dacă nu aveți încredere în medicul respectiv, cereți urgent externarea.
Ultima modificare: Duminică, 13 Ianuarie 2019
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate face in cazul unui bolnav psihic care este externat in puseu ? animsoc1234 animsoc1234 Bolnavul in cauza este cunoscut cu schizofrenie,tulburari de comportament ,oligofrenie ,retard mintal.A avut numeroase internari in spital,parintii ii are ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as dori sa aflu cum se poate proceda ca si apartinator, ... szolya szolya Buna ziua, As dori sa aflu cum se poate proceda ca si apartinator, cand un pacient covid (cu test pcr pozitiv de ieri, 2 febr.) a fost externat din spital ... (vezi toată discuția)
Malpraxis AndreiGavan AndreiGavan Buna ziua. Am si eu o nelamurire, daca se poate sa ma ajutati! Acum 3 ani mai exact in anul 2012, am facut o operatie de rinoplastie ce a iesit jalnic ... (vezi toată discuția)