avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Talon auto retinut. Posibil abuz in serviciu.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Talon auto retinut. Posibil abuz in serviciu.

Buna seara! Mi-a fost reținut talonul mașinii pe motivul că foliile de pe spate si luneta nu sunt omologate RAR.

Pe geamuri exista acele timbre necesare si de asemenea dispun si de Certificatul de conformitate RAR eliberat de atelierul unde le-am montat (atelier autorizat RAR).
Polițistul a spus că nu sunt suficiente si ca imi mai trebuie si o foaie (de omologare) de la RAR.

Aveți idee daca are dreptate? Ati pățit și voi ceva asemănător?

S-a întâmplat în Blejoi, Prahova. Polițistul nu a dat prioritate unui pieton, eu fiind în spatele lui. Cat timp pietonul traversa trecerea, el a intors si m-a văzut pe mine gesticuland. Am mers 5 min si m-am trezit cu sirena in spate. A căutat orice motiv. Aveți grijă in zona.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 12:42, 14 Ianuarie 2019
Daca situatia se prezint asa cum ati prezentat-o ati procedat corect. Pentru ca pe viitor sa nu mai fiti pus in acesata situatie va sfatuiesc sa mergeti la RAR care, pe baza certificatului emis de atelierul care a montat foliile, sa faca aceasta mentiune in cartea de identitate a vehiculului (CIV).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru folie ContSters180923 ContSters180923 Am o intrebare : mi sa luat certificatl de imatriculare pentru folie pe geamurile de pe fata. i-am aratat politistului ca sunt omologate prin bulina de la rar ... (vezi toată discuția)
Amenda si retinere certificat la autovehicul inmatriculat in grecia, pentru folii pe geamuri laterale fata Phlom Phlom Buna seara! In urma cu putin timp am venit in vizita in Romania la neamuri, cu masina personala, inmatriculata in Grecia. Astazi am fost oprit in trafic de ... (vezi toată discuția)
Folii auto livium2015 livium2015 recent am fost amendat si mi s-a retinut talonul pentru ca am folii pe geamurile laterale din fata omologate sa si celelalte din spate, dar politistului i s-au ... (vezi toată discuția)