avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie proprietari - lipsa raspuns in 30 de zile de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie proprietari - lipsa raspuns in 30 de zile de la solicitare

Am depus catre Asociata de proprietari din care fac parte o adresa scrisa (cu nr de inregistrare) in care am solicitat in scris raspuns la mai multe probleme si nereguli sesizate. Am solicitat ca raspunsul sa-mi fie comunicat in scris, in termenul legal de 30 de zile si, in acest sens, am invocat inclusiv Ordonanta de Guvern nr. 27/2001. Intrucat a trecut termenul legal de 30 de zile si nu am primit niciun raspuns, doresc sa merg mai departe si sa reclam unei institutii superioare atitudinea Asociatiei de a nu-mi raspunde. Intrebarea este: Unde ma adresez mai departe? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 10:57, 14 Ianuarie 2019
Buna ziua.
Primul pas ar fi primaria, compartimentul specializat, apoi, in functie de raspunsul primit, instanta.
1-Pentru corecta si completa dv informare privind dispozitii care guverneaza infiintarea ,organizarea si functionarea asociatiilor d eproprietari studiati responsabil disp L nr 196/2018
2-
Am solicitat ca raspunsul sa-mi fie comunicat in scris, in termenul legal de 30 de zile si, in acest sens, am invocat inclusiv Ordonanta de Guvern nr. 27/2001.

In cazul asociatiilor de proprietari,legiuitorul a impus prin disp Articolul 57
Preşedintele asociaţiei de proprietari are următoarele atribuţii:

e)răspunde în scris la sesizările şi contestaţiile scrise ale proprietarilor din condominiu în termen de maximum 10 zile de la primirea acestora; presedintelui de asociatie de proprietari
Insa, nu mi s-a raspus. Deci, unde ma adresez mai departe?
Depun o adresa la Primarie?
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2019
someonedan1980, utilizator
Legea 196/2018
ART. 28
(1) Proprietarii din condominiu au dreptul sa fie informati in legatura cu toate
aspectele ce privesc activitatea asociatiei, sa solicite in scris si sa primeasca copii
dupa orice document al acesteia. Proprietarii care solicita copii dupa documentele
asociatiei de proprietari vor suporta costul de multiplicare a acestora.
(2) In vederea bunei informari a proprietarilor, asociatia de proprietari amplaseaza
la loc vizibil un avizier la care sunt afisate documente, in conformitate cu prevederile
prezentei legi.
(3) Proprietarii din condominii au dreptul sa primeasca explicatii cu privire la
calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si, dupa caz, sa o
conteste in scris in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata. Presedintele
asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda, in scris, la contestatie in termen
de 10 zile de la primirea acesteia.
(4) In cazul in care presedintele sau administratorul nu ia toate masurile necesare
in scopul facilitarii accesului proprietarilor la documentele contabile sau la orice alt
document al asociatiei de proprietari, conform legii, proprietarii au dreptul de a
notifica despre aceasta comitetul executiv si cenzorul/comisia de cenzori. In situatia
nesolutionarii sau a solutionarii necorespunzatoare a solicitarilor notificate in termen
de 10 zile de la depunerea acestora, proprietarii se pot adresa compartimentelor
prevazute la art. 10.
Urmati pasul de la alineatul 4 si, daca nu raspund, mergeti la primarie. apoi instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va rog sa imi spuneti primariile de sector mai au ... irinoaia irinoaia Buna ziua! va rog sa imi spuneti primariile de sector mai au dreptul de control asupra asociatiilor de proprietari,sau au doar atributii de indrumare? Este ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa verific daca exista contract legal intre asociatia ... Atacant Atacant Cum pot sa verific daca exista contract legal intre asociatia de proprietari si o firma de, administrare imobile.? Presedintele nu vrea sa prezinte acte, ... (vezi toată discuția)
Plătesc prea mult la întreținere Alexandru Z Alexandru Z Plătesc prea mult la întreținere, nejustificat. Ne fura atât ea președinta cât și el administratorul. Plus cer și bani pentru diferite reparații de ... (vezi toată discuția)