avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! va rog sa imi spuneti primariile de sector ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! va rog sa imi spuneti primariile de sector mai au ...

Buna ziua! va rog sa imi spuneti primariile de sector mai au dreptul de control asupra asociatiilor de proprietari,sau au doar atributii de indrumare? Este ''ilegal'' sa depun plangere la primarie pentru a verifica asociatia ,sau trebuia depusa o contestatie la asociatie inainte?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:38, 1 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este ilegal, dar in principiu trebuie sa oferiti si o motivare reclamatiei dvs.
Intr-adevar ajuta si motiveaza reclamatia dvs. orice actiune in spiritul si litera legii, adica sa fi cerut conform art. 28 din legea 196/2018 explicatii de la conducerea asociatiei:
Articolul 28
(1)Proprietarii din condominiu au dreptul sa fie informati in legatura cu toate aspectele ce privesc activitatea asociatiei, sa solicite in scris si sa primeasca copii dupa orice document al acesteia. Proprietarii care solicita copii dupa documentele asociatiei de proprietari vor suporta costul de multiplicare a acestora.
(2)In vederea bunei informari a proprietarilor, asociatia de proprietari amplaseaza la loc vizibil un avizier la care sunt afisate documente, in conformitate cu prevederile prezentei legi.
(3)Proprietarii din condominii au dreptul sa primeasca explicatii cu privire la calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si, dupa caz, sa o conteste in scris in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata. Presedintele asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda, in scris, la contestatie in termen de 10 zile de la primirea acesteia. (4)In cazul in care presedintele sau administratorul nu ia toate masurile necesare in scopul facilitarii accesului proprietarilor la documentele contabile sau la orice alt document al asociatiei de proprietari, conform legii, proprietarii au dreptul de a notifica despre aceasta comitetul executiv si cenzorul/comisia de cenzori. In situatia nesolutionarii sau a solutionarii necorespunzatoare a solicitarilor notificate in termen de 10 zile de la depunerea acestora, proprietarii se pot adresa compartimentelor prevazute la art. 10.

[ link extern ]

In general reclamatiile trebuie sa se incadreze in specificatiile de la art. 102.
La Asociatie nu sa depus nici o reclamatie,doar la primarie direct.Dar am inteles ca exista lege cu privire la faptul ca primariile nu mai au drept de control....este adevarat? Eu am gasit ceva in 2019 ,dar era la stadiul de propunere.Deci stie cineva despre asta?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu există așa ceva. Legea 196 /2018 nu a fost modificată. Puteți cere control, dacă doriți, trebuie să fie și motivat.
Ultima modificare: Duminică, 1 Noiembrie 2020
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! pentru blocul in care locuiesc au inceput efectuarea ... MaBC MaBC Buna ziua! Pentru blocul in care locuiesc au inceput efectuarea lucrărilor de hidroizolare dupa ce multiple apartamente au fost profund afectate de apa ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari - lipsa raspuns in 30 de zile de la solicitare someonedan1980 someonedan1980 Am depus catre Asociata de proprietari din care fac parte o adresa scrisa (cu nr de inregistrare) in care am solicitat in scris raspuns la mai multe probleme ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, unde pot reclama un administrator de bloc? in luna ... aaannn aaannn Buna ziua, Unde pot reclama un administrator de bloc? In luna iunie si iulie nu a locuit nimeni la adresa respectiva si am facut si cerere in sensul acesta ... (vezi toată discuția)