avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită buna ziua - 2 popriri, cum aș putea reduce suma ...
Discuție deschisă în Executare silită

buna ziua - 2 popriri, cum aș putea reduce suma totală?

am o poprire pe salariu...iar acum a venit a doua poprire..cum as putea sa diminuez la mai putin de 1/2 din salariu?daca mi se retine 1/2 din venit sant pe drum si mai rau ajung muritoare de foame...stau in chirie si abia reusesc la limita sa supravietuiesc..daca imi retine jumatate din venit nu mai am nici o sansa..va multumesc din suflet
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 12:45, 14 Ianuarie 2019
Așa stabilește legea Limitele Urmăririi Veniturilor Bănești - ART. 729 Cod Procedură Civilă:
33% e maximul pentru o singură poprire.
50% e maximul pentru două sau mai multe popriri.

De ce nu v-ați gândit că veți ajunge într-o astfel de situație când v-ați împrumutat de la bănci`?

Diminuarea maximului de 50% îl poate dispune doar Instanța de judecată, și numai dacă convingeți judecătorul să-i fie mila de situația dvs. Totul e la mâna unui judecător, și numai dacă vrea el, pentru că legea nu-l obligă să facă protecție socială.

Orice om trebuie să-și ia măsuri de precauție când se împrumută de la bănci sau IFN-uri, și să se gândească și cum va putea returna acei bani care sunt bani privați și trebuie returnați.

Dacă vreți să vă adresați Instanței de judecată, obiectul cererii se numește CONTESTAȚIE LA EXECUTARE.
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2019
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu in contul excutorului Georgia_cs Georgia_cs Buna ziua. Am schimbat recent angajatorul si am primit luna aceasta instiintar de poprire pe 1/3 din venitul net. Ce m-a uimit pe mine este ca banii din ... (vezi toată discuția)
Doua popriri pe salariu de la doi creditori diferiti. ce se intampla cu cea de-a treia executare? geid geid Buna ziua. Supun atenției următorul caz. Am in prezent doua popriri pe salariu, in total de 50% din salariu, de la doi creditori diferiți. Ce se ... (vezi toată discuția)
Poprire pe conturi bancare Remus47 Remus47 Am trei popriri . Una din cauza avalizarii unui BO ( si care mi-au fost trasi bani din conturile personale , dar care nu acopera suma) si este poprire pe ... (vezi toată discuția)