am o poprire pe salariu...iar acum a venit a doua poprire..cum as putea sa diminuez la mai putin de 1/2 din salariu?daca mi se retine 1/2 din venit sant pe drum si mai rau ajung muritoare de foame...stau in chirie si abia reusesc la limita sa supravietuiesc..daca imi retine jumatate din venit nu mai am nici o sansa..va multumesc din suflet
Așa stabilește legea Limitele Urmăririi Veniturilor Bănești - ART. 729 Cod Procedură Civilă:
33% e maximul pentru o singură poprire.
50% e maximul pentru două sau mai multe popriri.
De ce nu v-ați gândit că veți ajunge într-o astfel de situație când v-ați împrumutat de la bănci`?
Diminuarea maximului de 50% îl poate dispune doar Instanța de judecată, și numai dacă convingeți judecătorul să-i fie mila de situația dvs. Totul e la mâna unui judecător, și numai dacă vrea el, pentru că legea nu-l obligă să facă protecție socială.
Orice om trebuie să-și ia măsuri de precauție când se împrumută de la bănci sau IFN-uri, și să se gândească și cum va putea returna acei bani care sunt bani privați și trebuie returnați.
Dacă vreți să vă adresați Instanței de judecată, obiectul cererii se numește CONTESTAȚIE LA EXECUTARE.