avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Drept de semnatura peste stampila rotunda
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Drept de semnatura peste stampila rotunda

Este necesara emiterea unei decizii interne sau a altui act oficial pentru ca un angajat (care nu este si reprezentant legal al organizatiei) al unui ONG sa poata semna peste stampila rotunda a organizatiei?
Cel mai recent răspuns: bogdan_ninja , utilizator 11:50, 8 Iulie 2011
Da, este necesara emiterea unei decizii pentru delegare de competente de catre reprezentantii societatii catre un alt salariat daca acesta v-a semna in numele persoanei respective. In aceasta decizie trebuie mentionat foarte explicit care este aria de competenta acordata si in ce masura acea persoana poate angaja patrimonial si juridic societatea, pana la ce limita.
Si la ce prevedere legislativa trebuie sa ma refer in elaborarea deciziei.
Multumesc mult pentru raspuns
Legea societatilor comerciale nr.31/1990 republicata!
B-)
Si este aplicabila si ONG-urilor?
Ordonanta nr.26/2000 cu modificarile si completarile ulterioare (cadru legislativ pentru asociatii si fundatii), aprobata prin Legea nr. 246/2005

Alte discuții în legătură

Nelamurire camiha camiha O O.N.G are in componenta Consiliului Director ca PRESEDINTE- o persoana juridica, ca VICEPRESEDINTE - o persoana juridica si alti MEMBRI. Precizez ca ... (vezi toată discuția)
Neinregistrare la judecatorie vasral vasral Ce se intampla daca un organ ales de catre membrii de sindicat nu a fost comunicata la judecatorie noua componenta ,in termen de 30 zile? Ce efecte ... (vezi toată discuția)
Drept de semnatura in ong si alte intrebari cruK cruK Buna ziua. Ma confrunt cu cateva nelamuriri de ceva vreme #-o :)si m-as bucura sa aflu ceva raspunsuri, idei. 1. As dori sa intreb daca intr-un ONG are drept ... (vezi toată discuția)