avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

divort

Care este durata medie in care se primeste citatia pentru un divort la tribunal?
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 16:15, 14 Ianuarie 2019
Depinde foarte mult de instanța concretă.
Sunt diferențe si de cateva luni.
Multumesc frumos pentru raspuns. Deci, pentru un dosar depus la Tribunalul Cluj, la inceputul lunii decembrie, luna in care a fost si vacanta de sarbatori, unde presupun ca este o mare aglomeratie, e nevoie sa astept mult si bine, ma gandesc! E prea devreme pt a verifica posta cu atata meticulozitate! :(
I se comunică cererea pârâtului, acesta trebuie să formuleze întâmpinare în termen de 25 zile, dvs trebuie să formulați răspuns la întâmpinare în 10 zile, abia apoi se fixează primul termen (care teoretic nu poate depăși 60 zile de la acea dată).
Asta era intrebarea mea de fapt: in cata vreme apare acea cerere care i se comunica paratului? Cat de mult ar putea dura?
Teoretic, cererea ar trebui comunicată de îndată de către instanță!
Nu a primit-o?

Alte discuții în legătură

Procedura la majorarea pensiei alimentare zahioan zahioan Buna ziua. In urma divortului am obtinut custodia copilului, urmând ca fostul sot sa plateasca pensie alimentara. Acum copilul a implinit 9 ani, este in clasa ... (vezi toată discuția)
Procedura prealabila roberto27 roberto27 Buna ziua, Ce inseamna : \" Cauza se află în etapa procedurii prealabile primului termen de judecată. \" si cat poate dura pana la inceperea efectiva a ... (vezi toată discuția)
Deºi am depus acþiunea acum o lunã, pe site-ul instanþei nu s-a afiºat primul termen Mariasa Mariasa Am depus o cerere pentru divort in data de 20.02.2013! Inca nu s-a afisat inca primul termen de judecata! STiti cumva de ce si cat ar dura? (vezi toată discuția)