avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Deºi am depus acþiunea acum o lunã, pe site-ul ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Deºi am depus acþiunea acum o lunã, pe site-ul instanþei nu s-a afiºat primul termen

Am depus o cerere pentru divort in data de 20.02.2013! Inca nu s-a afisat inca primul termen de judecata!
STiti cumva de ce si cat ar dura?
Cel mai recent răspuns: Mariasa , utilizator 09:43, 25 Martie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Cererea dvs. se va judeca potrivit Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă (NCPC), iar asta înseamnă că primul termen de judecată nu se fixează imediat.

Întâi se comunică acţiunea pârâtului, însoţită de o adresă prin care i se aduce la cunoştinţă că are la dispoziţie un termen de maxim 25 de zile să formuleze întâmpinare. După trecerea acestui termen şi dacă pârâtul a formulat întâmpinare, instanţa vă va comunica întâmpinarea pârâtului însoţită de o adresă prin care vi se va aduce la cunoştinţă că aveţi obligaţia să depuneţi răspuns la întâmpinare în termen de 10 zile de la comunicare.

Potrivit art. 201, alin. (3) din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, în termen de 3 zile de la data depunerii răspunsului la întâmpinare, judecătorul fixează prin rezoluţie primul termen de judecată, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezoluţiei, dispunând citarea părţilor.
Multumesc mult pentru raspuns!!! O zi frumoasa!! Miii de multumiri !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanþa nu a fixat încã primul termen andrufl andrufl Buna ziua, Acum cateva luni am introdus o actiune de avacuare a unor bunuri aflate pe proprietatea mea. Cam la doua luni, am primit de la instanta o ... (vezi toată discuția)
Un dosar înregistrat pe 21.02.2013 nu are încã termen ContSters159316 ContSters159316 buna ziua , am inregistrat un dosar - pretentii la judecatorie sect 2 , nr inregistrare la 21.02.2013 apare pe portal insa nu are termen - la rubrica sedinte ... (vezi toată discuția)
Judecãtoria nu a fixat termen de judecatã în 30 zile de la depunerea plângerii contravenþionale costels87 costels87 Buna ziua. In data de 23 februarie 2013 am primit o amenda; am primit procesul verbal acasa pe 28 februarie/1 martie si am depus la judecatorie o contestatie ... (vezi toată discuția)