avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Un dosar înregistrat pe 21.02.2013 nu are încã ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Un dosar înregistrat pe 21.02.2013 nu are încã termen

buna ziua , am inregistrat un dosar - pretentii la judecatorie sect 2 , nr inregistrare la 21.02.2013 apare pe portal insa nu are termen - la rubrica sedinte scrie fara informatii .
este posibil ca dupa 2 luni de la inregistrare sa n u fie repartizat pentru a fi stabilit completul si termenul?


multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:31, 30 Aprilie 2013
Acum 1,5 ani, eu am asteptat la Jud. Deva 6 luni pentu stabilirea primului termen.
6 luni intre depunere si prima citatie (ca intre citatie si termenul 1, au mai fost inca 6).
In primele 6 luni la un moment dat a aparul pe portal, fara prim termen si complet, si a stat asa vreo cateva luni.
Daca cererea nu respecta formalismul prevazut de dispozitiile noului cod de procedura civila, va fi retrimisa catre reclamant ca sa fie completata.

Ulterior completarii cererii se trimite catre parat, pentru a fosmula intampinare. paratul are termen 25 zile sa formuleze intampinare. Dupa ce paratul formuleaza intampinare, aceasta este trimisa reclamantului,pentru a formula raspuns la intampinare, in termen de 10 zile. Abia dupa aceasta prin rezolutie va fi fixat un termen, care nu va fi la mai mult de 60 de zile de la data rezolutiei
mai dureaza. presupunand ca ati depus toate documentele, instanta a trimis cererea catre parat. paratul are 25 de zile sa raspunda. cele 25 de zile se socotesc de cand paratul primeste cererea. Avand in vedere ca nu a fost transmisa imediat catre acesta, luati in calcul ca probabil cererea a intrat in posesia paratului undeva la inceputul luni aprilie (cam asa se transmit documentele in bucuresti). deci ar cam trebui sa primiti intampinare in cazul in care un astfel de document a fost primit si emis. abia dupa ce raspundeti dvs la intampinare ve-ti primi termen.
nu e formular , e cerere in pretentii pe dreptul comun.
@ smeagull

:) Acum un an şi jumătate nu aveam un nou Cod de procedură civilă.

@ Goran Elena

Cererea dvs. se va judeca potrivit Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă (NCPC), iar asta înseamnă că primul termen de judecată nu se fixează imediat.

Întâi se comunică acţiunea pârâtului, însoţită de o adresă prin care i se aduce la cunoştinţă că are la dispoziţie un termen de maxim 25 de zile să formuleze întâmpinare. După trecerea acestui termen şi dacă pârâtul a formulat întâmpinare, instanţa vă va comunica întâmpinarea pârâtului însoţită de o adresă prin care vi se va aduce la cunoştinţă că aveţi obligaţia să depuneţi răspuns la întâmpinare în termen de 10 zile de la comunicare.

Potrivit art. 201, alin. (3) din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, în termen de 3 zile de la data depunerii răspunsului la întâmpinare, judecătorul fixează prin rezoluţie primul termen de judecată, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezoluţiei, dispunând citarea părţilor.

Cred că vă este util să citiţi întreg art. 201 Cod procedură civilă.
Art. 201
Fixarea primului termen de judecata
(1) Judecatorul, de indata ce constata ca sunt indeplinite conditiile prevazute de lege pentru cererea de chemare in judecata, dispune, prin rezolutie, comunicarea acesteia catre parat, punandu-i-se in vedere ca are obligatia de a depune intampinare, sub sanctiunea prevazuta de lege, care va fi indicata expres, in termen de 25 de zile de la comunicarea cererii de chemare in judecata, in conditiile art. 165.
(2) Intampinarea se comunica de indata reclamantului, care este obligat sa depuna raspuns la intampinare in termen de 10 zile de la comunicare. Paratul va lua cunostinta de raspunsul la intampinare de la dosarul cauzei.
(3) In termen de 3 zile de la data depunerii raspunsului la intampinare, judecatorul fixeaza prin rezolutie primul termen de judecata, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezolutiei, dispunand citarea partilor.
(4) In cazul in care paratul nu a depus intampinare in termenul prevazut la alin. (1) sau, dupa caz, reclamantul nu a comunicat raspuns la intampinare in termenul prevazut la alin. (2), la data expirarii termenului corespunzator, judecatorul fixeaza prin rezolutie primul termen de judecata, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezolutiei, dispunand citarea partilor.
(5) In procesele urgente, termenele prevazute la alin. (1)-(4) pot fi reduse de judecator in functie de circumstantele cauzei.
(6) In cazul in care paratul domiciliaza in strainatate, judecatorul va fixa un termen mai indelungat, rezonabil, in raport cu imprejurarile cauzei. Citarea se va face cu respectarea dispozitiilor art. 156.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanþa nu a fixat încã primul termen andrufl andrufl Buna ziua, Acum cateva luni am introdus o actiune de avacuare a unor bunuri aflate pe proprietatea mea. Cam la doua luni, am primit de la instanta o ... (vezi toată discuția)
Deºi am depus acþiunea acum o lunã, pe site-ul instanþei nu s-a afiºat primul termen Mariasa Mariasa Am depus o cerere pentru divort in data de 20.02.2013! Inca nu s-a afisat inca primul termen de judecata! STiti cumva de ce si cat ar dura? (vezi toată discuția)
Vacanta judecatoreasca si judecarea conflictelor individuale in munca josette2014 josette2014 Conform Legii dialogului social. Legea nr. 62/2011 Art. 212 (1) Cererile referitoare la solutionarea conflictelor individuale de munca vor fi judecate cu ... (vezi toată discuția)