avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Instanþa nu a fixat încã primul termen
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Instanþa nu a fixat încã primul termen

Buna ziua,
Acum cateva luni am introdus o actiune de avacuare a unor bunuri aflate pe proprietatea mea. Cam la doua luni, am primit de la instanta o instiintare asupra taxei de timbru si a datelor suplimentare pe care le doreau completate. Am achitat taxa, am completat restul datelor... Pe portal a fost inregistrata cererea, insa fara a acorda un termen de judecare. A trecut mai mult de o luna de atunci.
Ce ar trebui sa fac in aceste conditii?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:39, 27 Iulie 2013
Mergeti la instanta si solicitati date suplimentare. Cunoasteti numarul de dosar si va puteti adresa grefierului pentru precizarea stadiului in care se afla cererea. Este posibil ca actiunea dvs sa se afle in stadiul regularizare sau de comunicare catre parat.
Cererea dvs. se judecă potrivit Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă (NCPC), iar asta înseamnă că primul termen de judecată nu se fixează imediat.

Întâi cererea dvs. a fost în procedura de regularizare (vi s-a pus în vedere să faceți completări și modificări). Mai apoi, acțiunea a fost comunicată pârâtului, însoţită de o adresă prin care i s-a adus la cunoştinţă că are la dispoziţie un termen de maxim 25 de zile să formuleze întâmpinare. După trecerea acestui termen şi dacă pârâtul va formula întâmpinare, instanţa vă va comunica întâmpinarea pârâtului însoţită de o adresă prin care vi se va aduce la cunoştinţă că aveţi obligaţia să depuneţi răspuns la întâmpinare în termen de 10 zile de la comunicare.

Potrivit art. 201, alin. (3) din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, în termen de 3 zile de la data depunerii răspunsului la întâmpinare, judecătorul fixează prin rezoluţie primul termen de judecată, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezoluţiei, dispunând citarea părţilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deºi am depus acþiunea acum o lunã, pe site-ul instanþei nu s-a afiºat primul termen Mariasa Mariasa Am depus o cerere pentru divort in data de 20.02.2013! Inca nu s-a afisat inca primul termen de judecata! STiti cumva de ce si cat ar dura? (vezi toată discuția)
Un dosar înregistrat pe 21.02.2013 nu are încã termen ContSters159316 ContSters159316 buna ziua , am inregistrat un dosar - pretentii la judecatorie sect 2 , nr inregistrare la 21.02.2013 apare pe portal insa nu are termen - la rubrica sedinte ... (vezi toată discuția)
Dosar de succesiune la judecatorie florinaaaaa florinaaaaa Buna ziua! am depus un dosar la judecatorie pentru dezbaterea unei succesiuni intre mine si cei 3 frati deoarece 2 dintre acestia nu au fost de acord sa facem ... (vezi toată discuția)