avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Respectare hotarare
Discuție deschisă în Executare silită

Respectare hotarare

Bună ziua,
Există o hotărâre a Curții de Apel București care stabilește faptul că pârâta este obligată la plata unei sume, cu titlu de cheltuieli de judecată. Deși hotărârea a fost dată în mai și motivată și trimisă încă din luna august 2018, pârâta nu dă niciun semn că ar dori să respecte hotărârea instanței. Cum aș putea cere pârâtei (angajatorului), înainte de a apela la un executor judecătoresc, să pună în aplicare hotararea Curții de Apel, respectiv plata cheltuielilor de judecată?
Va mulțumesc
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2019
Robert Claudiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Robert Claudiu , utilizator 23:17, 10 Mai 2019
Îi puteți trimite o somație prin avocat, dar nu știu dacă va produce efecte; este clar că nu înțelege să execute voluntar, mergeți la un executor!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Printr-o solicitare scrisa puteti solicita acest lucru.
Mulțumesc. Cu avocatul nu mai colaborez din cauza faptului că mi-a trimis motivarea abia în luna decembrie. Și la acest capitol aș avea niște întrebări.....
Aș avea nevoie de puțin sprijin în formulare. Cea pe care am facut-o eu nu știu dacă este suficient de corectă:
"Ca urmare a hotararii xxxx din data de XYZ a curtii de apel bucuresti, va rog a pune in executare sentinta mentionata, in caz contrar ma voi adresa unui executor judecatoresc"
credeți că poate reprezenta o dovadă că doresc rezolvarea conflictului" amiabil?
Da,poate fi o dovada de solutionare amiabila.

Alte discuții în legătură

Dreptul de folosire al domeniului Bogdan V Bogdan V Buna ziua, Daca firma are un domeniu www rezervat pe un an de zile prin plata facturii catre firma de hosting, este posibil ca o firma straina, din China de ... (vezi toată discuția)
Banca - intarzieri la plata ratelor comsin b comsin b Va scriu din dorinta disperata de a nu imi pierde casa si de a ma ajuta . Am facut un credit de 150.000 RON (echivalent in FRANCI ) cu o rata de 450 CHF pe ... (vezi toată discuția)
Recuperare suma propita acn acn Buna ziua ! Am revenit cu o intrebare : am castigat procesul in legatura cu contestatia la executare silita , s a dat si ordinul judecatoresc , dar executorul ... (vezi toată discuția)