avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am fost gonită de un individ care locuiește în ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am fost gonită de un individ care locuiește în altă scară când m-am oprit să hrănesc niște pisici din fața scării lui. E normal, nu suntem cumva pe spațiul public?

Este legitimă sau nu atitudinea locatarilor de la alte scări de bloc să nu le permită persoanelor străine staționarea în fața blocului? M-am lovit mai devreme de această problemă când mă oprisem să hrănesc niște pisici de la altă scară și un individ m-a gonit pur și simplu și mi-a strigat să nu mă mai prindă pe acolo. Nu suntem cumva pe spațiul public?
Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 02:21, 22 Ianuarie 2019
Problema este complexa
Locatarii nu v-au indepartat pentru ca v-ati oprit in fata scarii ci pentru ca hraneati pisici
Sunt oameni si oameni unii nu accepta animale altii isi manifesta comportamentul impotriva acelora care inteleg sa aibe grija de niste suflete nevinovate care mai ales pe timpul asta friguros sunt in cautare de adapost si de mancare
Terenul din jurul blocurilor de locuit in comun poate avea fie statit privat fie apartine domeniului public
Daca terenul apartine domeniului public intradevar va aflati pe drum public dar...trebuie sa intelegeti ca cetateanul a fost deranjat de actiunea dv de hranire pisici in dreptul scarii
Indiferent de motiv, are dreptul să mă gonească din fața blocului? Atâta timp cât nu am adus prejudicii?
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va suparati dar dv nu sunteti obiectiv
Dv apreciati situatia strict din punctul dv de vedere
Trebuie sa constientizati ca sunt oameni care nu suporta animalele care prezinta fobii doar daca vad un abtibild cu animale sau daca aud miorlaituri sau latraturi
Atitudinea si comportamentul persoanei care v-a adresat interdictia sa nu va mai prinda acolo,a fost generata de faptul ca dv ati dat de mancare pisicilor
Hranirea pisicilor l-a deranjat pe cetatean
Sunt persoane care nu accepta prezenta animalelor de companie invocand ca acestea sunt purtatoare de microbi,purici,etc
Aspectul ca ati inteles sa hraniti pisicile in fata scarii ,in opinia celor care nu suporta animale de companie poate fi apreciat drept actiune care genereaza si favorizeaza focare de infectie,murdarie,etc
Incercati sa treceti in zona respectiva fara sa dati de mancare la pisici si veti constata ca nu veti mai fi apostrofat
1 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred că mi-am dat seama și singură fără să-mi tot desenați atât. Numai la întrebare n-ați răspuns. Ce focare de infecție, vă dați seama ce spuneți? Sunt pisici, nu șobolani, care sunt de la scara respectivă, nu aduse de mine. Pisicile oricum sunt acolo, numai că nu le hrănește nimeni. Educația și mentalitatea unora sunt focare de infecție, ei se cred proprietari și în afara propriului apartament. Nu are nimeni dreptul să dicteze pe spațiul public, văd că asta nu v-a interesat să comentați.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiind pe spatiul public nu va poate alunga de acolo dar probabil a fost deranjat de faptul ca ati hranit pisicile.

Pisicile fara stapan tind sa stea unde li se da de mancare iar daca d-voastra le-ati hranit acolo e posibil ca ele sa ramana acolo crezand ca vor primi in continuare si probabil de aici si nemultumirea persoane respective.

Daca d-voastra doar ati fi stat acolo fara sa hraniti pisicile sunt sigur ca nu va gonea nimeni.

La noi in oras de exemplu primaria a dat un HCL prin care sunt amendati de Politia Locala cu 1000->2000 lei toti cei care sunt prinsi/reclamati ca hranesc pe domeniul public pisicile sau porumbeii.

Alte discuții în legătură

Vecini murdari mihaidavid mihaidavid buna ziua!! am o problema.. stau la parter iar vecinii din fata noastra au strans in spatele blocului la 6-7 m de bucatarii 5 caini care miros ingrozitor si ... (vezi toată discuția)
Caine comunitar in fata blocului cerulsenin cerulsenin Buna ziua, Daca se poate, va rog sa imi raspundeti la o intrebare. Ce poate face un chirias in cazul in care nu este acord cu catelul din fata blocului, ... (vezi toată discuția)
Hranirea cainilor comunitari este interzisa? cris2d2 cris2d2 Imi poate spune cineva daca este interzisa si se pedepseste in vreun fel hranirea si ingrijirea cainilor comunitari, in municipiul Sibiu? De asemenea, este ... (vezi toată discuția)