Am fost gonită de un individ care locuiește în altă scară când m-am oprit să hrănesc niște pisici din fața scării lui. E normal, nu suntem cumva pe spațiul public?
Este legitimă sau nu atitudinea locatarilor de la alte scări de bloc să nu le permită persoanelor străine staționarea în fața blocului? M-am lovit mai devreme de această problemă când mă oprisem să hrănesc niște pisici de la altă scară și un individ m-a gonit pur și simplu și mi-a strigat să nu mă mai prindă pe acolo. Nu suntem cumva pe spațiul public?
Luati le Dvs.Probabil aveti spațiul disponibil foarte mare de considerati ca se pot lua toate pisicile de pe strada.Pt ca sunt convins ca doamna aceasta este genul de persoană care hrănește orice animal al.strazii pe care îl vede neajutorat.Dar daca Dvs aveti parerea ca trebuie luate acasa inseam a ca dispuneti de resurse.Asa.nu mai facem.nici o faptă bună.Nu mai dona sânge ca trebuie dupa sa.luam persoana acasa.Ca daca donam 1 data nu e suficient.Daca dam 2 lei bătrânei amărâte de la metrou trebuie sa o luam acasa,ca cei 2 lei nu îi ajuns sa trăiască etc....Asta reiese din ce spuneti .Scuze peste.scuze.De ce sa ne deranjăm din confortul casei noastre si sa ajutam.Pana o sa se enerveze Dumnezeu.Si o sa ajungem în stradă,exact ca bietele pisici.
GermanAlex a scris:
Daca cineva va ameninta aveti dreptul sa apelati 112. Va sfatuiesc sa inregistrati amenintarile si sa nu va lasati intimidata. Daca va plac animalele luati-le, sterilizati-le si cresteti-le. Este singura optiune normala.
DOAAAMNEEEEEE !!! Nu am mai ras de mult asa. Dar nici nu m-am mai enervat atata de tare pe unele persoane care mai mult vorbesc decat gandesc.
Stimata doamna/domnisoara Mirna, cum sa ii reprosati unei persoane, ca e direct raspunzatoare unde se joaca copilul, daca e muscata de purici. PE CE LUME TRAITI ???? Aveti idee cum se deplaseaza puricii ??? - va recomand sa ii studiati, ii gasiti pe google. Ati fost vreodata intr-o scara de bloc de unde sa iesiti cu picioarele pline de purici si sa simtiti mirosul ?? Doar sa treceti, nu sa ramaneti acolo cateva minute. Daca doriti sa incercati experienta, va dau adresa blocului .. va garantez .. o sa va treaca de hranitul pisicutelor.
Ati spus: "Așa că fie că le hrănesc la scara unde stau eu sau stă celălalt e același lucru" - nu e acelasi lucru, scara blocului e locul pe unde trec eu de cel putin doua ori pe zi, si vreau SA FIE CURAT !!! SA FIE CURAT !!! intelegeti ?!?!?!? sau pt dvs e mai placut sa fie curat la dvs, si sa fie murdar la altul ?? de ce nu le dati de mancare la scara dvs? se face cumva murdar? daca va place sa traiti in mizerie, luati-le la dvs in scara, nu le lasati la altul. Dati-le de mancare in fata usii dvs, nu la intrare in bloc.
Auzi discutie .. cartela de la interfon e pt intrat in bloc, nu pt iesit(pai de ce nu le faceti si lor cartele?), pana acum eu nu am vazut pisica sa stie sa foloseasca cartela, si nici sa apese pe butonul de la yala :)))). Si atunci vine intrebarea ... oare pe unde intra si ies??? Nici nu va imaginati cat de adaptabile sunt aceste animale, si prin ce locuri pot trece. Si cu siguranta, daca le puneti mancare la scara dvs, va garantez ca veti ramane mirata cat de repede vor ajunge la ea (cu cartela sau fara).
Citind toate aceste postari, imi dau seama ca voi nu aveti nici o idee despre viata unei pisici in mediul ei natural, ci aveti o singura placa : "sunt atat de draguuteeee saracutele". Oameni buni, aceste animale isi poarta de grija mult mai bine decat o fac oamenii cu ei insisi. Nu va faceti voi probleme ca nu au ce sa manance sau le e frig. Pisicile au existat inaintea oraselor si a blocurilor, si s-au descurcat. Cand au aparut blocurile si oamenii, ele au venit ca au gasit ce le trebuia. Cat am fost copil, am stat foarte mult la bunici la tara, si niciodata nu am vazut ca bunica sa hraneasca pisicile. Probabil vi se pare crud nu ? Saracutele, se descurcau de minune, si nu le purta nimeni de grija. Intrau in casa, dormeau langa soba, si cand li se facea foame ieseau afara (nu stiu cum faceau ca nu aveau nici cheie si nici cartela de interfon) trebuie sa recunosc, mi-a facut seara duma asta cu cartela :))).
@ Zuza : "Pe premiza nu mai le hrăniți lăsați le sa moara nu?" Nu vor muri niciodata !! Animalele stau unde gasesc hrana cat mai simplu de obtinut. Daca voi nu le mai hraniti si nu mai au altceva de mancare vor pleca. Si nu vor muri niciodata de foame, vor incepe sa isi prinda singure hrana (soareci, etc). Este evident ca ele stau acolo unde e mai simplu de procurat hrana, intre a alerga soareci, si a o astepta pe doamna/domnisoara Mirna sa vina cu bobitele cumparate, ce credeti ca vor alege?? - nici un animal de pe planeta asta nu refuza o masa "gratuita" - adica fara sa depuna efort. Evident ca vor pleca daca au cartela la interfon ... aa stai, ca e doar pt intrat ... atunci apasa ele pe buton. :)))
Mai invatati un pic cam ce inseamna un animal vagabond vector de boli infectioase si paraziti, ca sa nu mai vorbim de dejectii!
Nu prea stiti dvs ce inseamna notiunea de civilizatie, de ce nu hraniti animalele in fata scarii sau casei dvs?!?
Daca ati putut sa platiti un WE in Dubai si ati vazut o camila nu inseamna ca ati vizitat o tara civilizata si invatat ceva.
Daca va place Dubai-ul ramaneti acolo si adoptati civilizatia de tip camilarab cu hidjab cu tot.
In tarile civilizate, animalele abandonate, in situatie de vagabondaj sau nascute prin subsoluri sunt capturate si internate in centre specializate.
In aceste centre, animalele sunt ingrijite, deparazitate, tinute in carantina, vaccinate si numai dupa aceea sunt propuse la adoptare.
Persoana care v-a admonestat are dreptate, va place mizeria, faceti-o la dvs acasa.
Data viitoare va va putea face o inregistrare si depune plangere impotriva dvs, motivele nu lipsesc.
Vecini murdari
mihaidavid
buna ziua!! am o problema.. stau la parter iar vecinii din fata noastra au strans in spatele blocului la 6-7 m de bucatarii 5 caini care miros ingrozitor si ... (vezi toată discuția)