avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatie acoperis
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatie acoperis

Buna seara....as dori sa ma sfatuiti sau sa ma ajutati cu raspunsuri la urmatoarea problema.
Sunt un locatar al unui bloc cu 4 etaje... Locuind la etajul 4, parintii mei datorita vremurilor de odata au reusit sa ridice un acoperis in in doua ape impreuna cu ceilalti vecini tot de la etajul 4 pe bani lor. Acoperisul are undeva in jur de 25 de ani, structura este destul de buna insa este acoperit cu placi din azbociment care au inceput sa se degradeze datorita intemperiilor si vechimii acestuia. Ce doresc eu este doar o reparatie si anume sa inlocuim placile cele vechi cu tabla ondulata. Precizez ca am luat legatura si cu asociatia de proprietari insa nu am primit nici un sprijin, nici moral si cu atat mai putin financiar ... Ba chiar m.au atentionat mai in gluma, mai in ras ca este posibil sa fiu si reclamat de un vecin si sa primesc si amenda...
Intradevar in acele timpuri nu se cereau autorizatii de constructii sau proiecte si nu este nici singurul acoperis din oras facut dupa buzunarul fiecaruia... Va rog mult sa ma indrumati cum sa procedez, tinand cont ca eu impreuna cu cei 3 vecini de la etajul 4 vrem sa reparam acoperisul pe bani nostri ne avand autorizatie la actualul acoperis si nici suport din partea asociatiei sau a vecinilor... Chiar daca suportam cheltuielile de reparatie macar sa nu mai fim si trasi la raspundere de autoritati sau amendati..
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Ovidiu Ardeleanu , utilizator 15:07, 17 Ianuarie 2019
4-Da ,autorizatia de constructie se elibeereaza pentru intreaga terasa necirculabila
nu se elibereaza autorizatii de constructii pentruu interventii partaile la terasa imobil de locuit in comun"

Cand spuneti interventi partiale va referiti la mine ca proprietar de la etajul 4, sau la toti cei 4 vecini de la etajul 4?
Bunul comul se refera la proprietari de pe o scara de bloc sau se refera la toti locatarii blocului

1.Daca nu putem primi autorizatie de constructie pe ce este construit deja... v-a trebui sa construim un acoperis pe toata suprafata blocului?
2. V-a trebuie demolat acoperisul ?
3. Daca legat nu se poate face reparatie datorita faptului ca legea nu permita sa autorizeze suprafete partiale... ce rost mai au demersurile cu asociatia de proprietari?
Mai exista solutii, indrumari, sau raspunsuri la acesta problema?


Va multumesc oricum pentru atentia acordata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis Bogdan_il Bogdan_il Buna seara ! Am si eu o intrebare : Pentru inceput sa povestesc un pic \"speta\" si apoi intrebarea Parintii mei locuiesc la ultimul etaj al unui imobil ... (vezi toată discuția)
Bloc: pretentii financiare de la vecini - proprietar ultimul etaj pentru reparare mansarda claudiustan claudiustan Buna ziua, Proprietarul de la ultimul etaj (4) al blocului a initiat construirea unei mansarde pe motiv ca ii ploua in casa. Asociatia de proprietari nu ... (vezi toată discuția)