avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recursul compensatoriu verso un oras al detinutilor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recursul compensatoriu verso un oras al detinutilor

Avand in vedere faptul ca, detinutii trebuie eliberati pentru conditiile inumane din penitenciare, nu considerati ca ar fi util a se crea un oras al detinutilor, un oras unde sa fie liberi dar limitati la o zona anume?

In acest fel nu ar mai fi conditii inumane in penitenciar, ar fi o reeducare activa prin munca si ar avea un perimetru vast in care sa poata munci si sa nu se mai ajunga la recursul compensatoriu.

Ce parere aveti?

Au fost si scandaluri in presa deoarece unii detinuti au comis infratiuni dupa ce au fost eliberati in baza recursului compensatoriu.
Este clar faptul ca exista risc de recidiva la unele infractiuni si o reeducare efectiva nu se poate face decat in conditiile in care persoana condamnata intelege ca este luata in seama si ii este acordata o sansa efectiva.
Cert este un lucru, o reeducare efectiva nu se poate face decat daca persoana condamnata constientizeaza ca trebuie sa se indrepte si intelege ca ii este oferita aceasta sansa in mod concret si nu doar exprimata printr-o lege inaplicabila din punct de vedere practic.

A mai existat o discutie aseamanatoare in acest sens:

www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:50, 17 Ianuarie 2019
Nu exista certitudinea ca persoanele condamnate dupa eliberare din varii motive nu recidiveaza
Trebuie recunoscut ca guvernanatii au deschis cutia pandorei ,au acordat sume financiare eliberatilor ,sume care ar fi putut fi alocate pentru copii,batrini,persoane defavorizate
Eliberatii,datorita dezinteresului statului de asigurare loc de munca,revin la vechile practici sau la cele acumulate in perioada de detentie
Cert este ca ne confruntam cu un val de violenta anormal,in care autoritatile de multe ori ofiicial sesizate ,intervin fie cu deosebita intarziere,cu dezinteres ,sau cand este prea tarziu
Ar fi trebuit ca legiuitorul cand a propus eliberarea din penitenciare sa prevada automat reintegrarea in munca asigurarea conditiilor de trai urmarirea eliberatilor
Dar cum la noi se dau legi cu dedicatie,guvernul se lauda ca a mai dat o lege buna fara insa sa constientizeze cate persoane au avut si vor avea in continuare de suferit de pe urma eliberatilor din penitenciare
Autoritatile internationale nu au impus eliberarea detinutilor ci imbunatatirea conditiilor din penitenciare
Este evident ca exista interese anume din partea guvernantilor ,exista fonduri europene dar nu exista creiere care sa dispuna strategii pentru imbunatatire conditii in penitenciare
Daca intradevar s-ar fi dorit imbunatatirea conditiilor din penitenciare factorii responsabili puteau gandi o strategie prin care detinutii sa desfasoare activitati de ridicare a confortului in locatiile de detentie
A fost mai simplu sa se dispuna eliberarea la o parte dintre detinuti,iesirea la rampa cu tarle si surle ca au fost aplicate dispozitiile autoritatilor internationale-fara insa a se lua in considerare riscul enorm pe care il reprezinta acestea
Au fost eliberate un numar enorm de persoane care la scurta perioada dupa eliberare au recidivat
Realitatea este ca dupa eliberare multe persoane au avut si vor avea de suferit de pe urma eliberatilor
Cine isi asuma responsabilitatea morala si legala fata de cei care au fost omorati,talhariti,violati de eliberati din penitenciare ?
Autoritatile internationale nu au dispus asigurarea conditiilor de lipsa de siguranta si de securitate a populatiei,or factorii interesati din guvern cu buna stiinta au deschis portile penitenciarelor si au dat drumul sa se desfasoare in voie persoane tarate,fara orizont,
S-a demonstrat inca o data daca mai era nevoie ca guvernantii au dat o lege care a generat si favorizat savarsirea de infractiuni,in urma carora cetateni nevinovati au avut si vor avea de suferit
Statul este format din cei alesi de popor si nu raspunde pentru ca ei sunt puși si de victimele celor eliberati in mod direct sau indirect.De aceea, statul nu are nicio răspundere decat morala iar răspunderea morală o sanctioneaza cetățenii la vot cand votează.

Solutia este sa se construiasca mai multe inchisori sau ceva asemănător ( un oras al detinutilor) ca sa sa nu se incalce drepturile detinutilor pentru lipsa de spatiu.

Puteau beneficia cei care muncesc la.constructia inchisorilor plus ca se mai si eliberau camerele de cei care vroiau să muncească.Vara pot trăi si sub cerul liber sau în corturi si eu cred ca deținuții ar fi fericiți dupa ce ar munci ziua.Ma refer la cei care nu sunt periculoși.
Dacă nu mai sunt încălcate condițiile de detenție datorită suprapopularii nu mai beneficiază.nici de recursul compensatoriu ca au spatiu suficient.
Nu era ceva complicat dar din pacate nu prea se gândește în general la un mod amanuntit.

Superpopularea penitenciarelor este generată de sărăcie și infracționalitatea nu va scădea.Altii recidiveaza în scurt si si devin iar arhipline penitenciarele.

Singura soluție viabilă este aceasta pentru viitor deoarece în caz contrar este o aiureală totală si efectele se vad clar.

Dacă nu se construiesc închisori probabil ca se vor majora pedepsele ca sa se ajunga la pedepse calculate altfel.Nici aceasta nu ar fi o solutie justă și inteligentă.
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare pedeapsa in locul altcuiva ina_ina_ina ina_ina_ina intrebarea de la miezul noptii: exista posibilitatea , daca sotul meu ar primi o pedeapsa cu executare, sa fac eu, in locul lui, jumatate din pedeapsa? ... (vezi toată discuția)
Termenul cel mai apropiat pentru iesire din inchisoare MorosanuMadalina MorosanuMadalina Dupa ce perioada un detinut poate iesi mai repede din inchisoare, avand pedeapsa de 4 ani cu executare pentru aderarea sau sprijinirea unui grup infractional ... (vezi toată discuția)
Angajare detinut ancuta butnaru ancuta butnaru AM AUZIT CA PERSOANELE CONDAMNATE IN REGIM DE DETENTIE SEME-DESCHIS POT FI ANGAJATE DE S,C SI DE PERSOANE FIZICE .EU AM FIRMA CU MAI MULTI ANGAJATI DAR AM ... (vezi toată discuția)