avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Taxe SRL
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Taxe SRL

Buna ziua,

La infiintarea unui SRL, care sunt mai exact taxele pe care trebuie sa le platesc?
3% pe venit si 5 % din dividende din ce am citit.
La suma de 1.000 lei, fara alte cheltuieli, practic trebuie sa platesc 8%?
La cei 5% am ceva dubii.

Dupa infintare, care sunt pasii exacti de urmat?
Ce fel de declaratie trebuie sa dau, dupa terminarea unui trimestru?
Lunar, am vreo responsabilitate legala?
In cazul unei case de marcat, trebuie comunicate lunar informatiile catre ANAF?

Am intrebat si cativa contabili, dar am cam primit informatii diferite si nu as vrea sa gresesc ceva. Am cautat si pe site-ul dumneavoastra intrebari similare, dar nimic de actualitate.
Multumesc anticipat

Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Silviu S , utilizator 09:47, 19 Ianuarie 2019
La o firma srl platitoare de impozit pe venitul microintreprinderii si fara angajati cu contract de munca (infintata in ianuarie 2019) veti depune declaratia 100 in care veti declara impozitul pe venitul microintreprinderii 3% pana pe 25 aprilie 2019. Declaratia si plata se fac trimestrial pana pe 25 a urmatoarei luni de la incheirea trimestrului. Din venit puteti sa deduceti doar costul cu achizitia casei de marcat conform facturii.
Aveti in vedere ca declaratia se depune cu semnatura electronica si se depune cu zero si in cazul in care in trimestrul respectiv nu ati realizat venit.
Cel putin in primul an o sa mai aveti si alte cheltuieli cu infiintarea firmei cu achizitia si fiscalizarea casei de marcat, cu achizitia de registre pentru contabilitate, registrul unic de control, plata pentru contabil. si poate si alte chetuieli in functie de codul caen autorizat. Anul urmator, pana pe 31 mai, dupa ce veti depune la finante bilantul intocmit si semnat de catre contabil pentru anul precedent,veti putea sa scoatti din firma profitul anului precedent ca dividende si tot acum, pana pe 25 a lunii urmatoare celeia in care ati facut plata dividendelor, trebuie sa declarati si sa platiti impozitul pe venitul din dividende 5% aplicat la valoarea rezultata din veniturile brute anuale - cheltuielile anuale din cotul 121 din balanta la 31 decembrie 2019.
In cazul unei case de marcat, trebuie comunicate lunar informatiile catre ANAF printr-o declaratie
Tot ce veti cumpara pentru activitatea firmei sa fie cu factura pe firma.
Dar de banii facuti pe firma, ma pot ajuta pe parcursul anului? Eu sunt prestator de servicii, estimativ 3.000 lei/luna o sa fie venitul mediu, de cele mai multe ori cash, banii repspectivi ii pot cheltui? Nu e considerat profit? Trebuie sa astept pana in 2020?
Pentru deducerea cheltuielilor, trebuie sa ma adresez contabilului?
Multumesc pentru atentie.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Trebuie sa asteptati si sa consultati contabilul.
Spuneti ca aveti o colaborare cu cineva. La toate aceste intrebari sunt sigur ca va raspunde, ca un bun profesionist.
Buna ziua, am primit mai multe raspunsuri diferite, Inca nu m-am hotarat cu cine merg mai departe. Din ce am inteles pot sa ma folosesc de banii primiti. Daca mai puteti completa lista de mai sus cu toti pasii si toate lucrurile de care trebuie sa tin cont, va rog sa imi lasati in privat, ce suma doriti pentru consultanta! Multumesc

Iulian Manea a scris:

Spuneti ca aveti o colaborare cu cineva. La toate aceste intrebari sunt sigur ca va raspunde, ca un bun profesionist.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe la o srl microintreprindere fara angajati kocsisn kocsisn Daca lucrez la o firma cu norma intreaga si pe langa vreau sa imi deschid un MicroSRL ce taxe si impozite trebuie sa platesc la stat? (CAS,CASS, ETC) cu 0 ... (vezi toată discuția)
Trecere de la pfa la srl rabina rabina Buna ziua, Sunt PFA si as dori sa trec la SRL. Imi puteti spune: 1) care este procedura? 2) care sunt diferentele (ce impozite, contributii si procente ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala,intreprindere individuala sau persoana fizica autorizata crocolina3 crocolina3 Buna seara,imi puteti spune si mie ce este mai bine din punct de vedere fiscal sa infiintez, un SRL,Intreprindere individuala sau persoana fizica autorizata? ... (vezi toată discuția)