avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... URGENT!URGENT!FOARTE URGENT!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

URGENT!URGENT!FOARTE URGENT!

In speta este vorba despre un caz de expropriere conform legii nr.33 din 27 mai 1994
privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică! X este familia care detine un teren ,Y este o institutie a statului competenta in a face demersuri in vederea exproprierii terenului pentru construirea unei autostrazi! Y face toate demersurile pentru a obtine acel teren,si ii propune o despagubire insignifianta! X nu este de acord cu despagubirea pretul fiind cu mult sub nivelul de vanzare a terenurilor de pe piata! X deschide proces in vederea acestui lucru si are castig de cauza...Dupa un anumit timp X afla dupa 5 luni ca Y a facut recurs ,X neprimind nici o instiintare ca procesul s-a redeschis!Judecatoarea trebuia in termen de 30 de zile sa redacteze redeschiderea procesului,insa aceasta nu a facut acest lucru trecand 5 luni de la data cand procesul s-a redeschis. Intrebarea intrebatoare este: este corect ce a facut judecatoarea? Ce institutie este abilitata pentru a trage la raspundere pentru acest lucru?Ce modalitati trebuiesc urmate pentru a face dreptate in acest caz? mentionez ca X nu a primit citatie pentru redeschiderea procesului!
Va multumesc celor care o sa-mi raspundeti prompt la aceste intrebari! Sarbatori fericite!
Cel mai recent răspuns: toko_cop , utilizator 07:45, 15 Decembrie 2006
nu stiu daca nu e prea tarziu pentru un raspuns.ar exista posibiliattea formularii unei cereri de revizuire, in termen de o luna de la comunicarea sau pronuntarea hotararii dupa caz. sunteti in cazul in care o parte probabil nu a fost legal ciatata, dar asa cum mentionam anterior nu stiu daca mai sunteti in termen de a formula acesta cerere.
Potrivit art.322 Cod Proc. civ. revizuirea poate fi facuta in termen de o luna insa, in baza pct.4 de la data cand partea a luat cunostinta de hotararea desfiintata sau modificata pe care s-a intemeiat hotararea a carei revizuire se cere.
Pentru necitare ....se poate fiormula contestatie in anulare potrivit art.317 C.proc.civ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am fost citat la iccj intr-un recurs cu statul pascu tavi pascu tavi In data de 04.05.2012, am avut recurs la ICCJ, Sectia Contencios Administrativ, dar nici eu si nici avocatul meu nu am primit citatie pentru a ma apara conform ... (vezi toată discuția)
Expropriere pentru cauza publica - intrebari Shiva Shiva Cine este in drept legal sa ceara de la administratia locala eliberarea autorizatia de demolare/desfintare a unei constructii? Care e legea/OUG care ... (vezi toată discuția)
Redeschidere proces eu1001 eu1001 buna ziua, am avut un litigiu de munca privind concedierea mea...am castigat in instanta dar am pierdut cu brio recursul...lucru ce mi s-a parut suspect, si ... (vezi toată discuția)