In speta este vorba despre un caz de expropriere conform legii nr.33 din 27 mai 1994
privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică! X este familia care detine un teren ,Y este o institutie a statului competenta in a face demersuri in vederea exproprierii terenului pentru construirea unei autostrazi! Y face toate demersurile pentru a obtine acel teren,si ii propune o despagubire insignifianta! X nu este de acord cu despagubirea pretul fiind cu mult sub nivelul de vanzare a terenurilor de pe piata! X deschide proces in vederea acestui lucru si are castig de cauza...Dupa un anumit timp X afla dupa 5 luni ca Y a facut recurs ,X neprimind nici o instiintare ca procesul s-a redeschis!Judecatoarea trebuia in termen de 30 de zile sa redacteze redeschiderea procesului,insa aceasta nu a facut acest lucru trecand 5 luni de la data cand procesul s-a redeschis. Intrebarea intrebatoare este: este corect ce a facut judecatoarea? Ce institutie este abilitata pentru a trage la raspundere pentru acest lucru?Ce modalitati trebuiesc urmate pentru a face dreptate in acest caz? mentionez ca X nu a primit citatie pentru redeschiderea procesului!
Va multumesc celor care o sa-mi raspundeti prompt la aceste intrebari! Sarbatori fericite!
nu stiu daca nu e prea tarziu pentru un raspuns.ar exista posibiliattea formularii unei cereri de revizuire, in termen de o luna de la comunicarea sau pronuntarea hotararii dupa caz. sunteti in cazul in care o parte probabil nu a fost legal ciatata, dar asa cum mentionam anterior nu stiu daca mai sunteti in termen de a formula acesta cerere.
Potrivit art.322 Cod Proc. civ. revizuirea poate fi facuta in termen de o luna insa, in baza pct.4 de la data cand partea a luat cunostinta de hotararea desfiintata sau modificata pe care s-a intemeiat hotararea a carei revizuire se cere.
Redeschidere proces
eu1001
buna ziua,
am avut un litigiu de munca privind concedierea mea...am castigat in instanta dar am pierdut cu brio recursul...lucru ce mi s-a parut suspect, si ... (vezi toată discuția)