Buna ziua,suntem 2 surori si vrem sa aflam ce drepturi succesorale avem in urma decesului tatalui meu,care avea un apartament cu actuala sotie.Precizez ca suntem unice mostenitoare si ne-am hotarat sa actionam in instanta.multumesc
Este mai simplu la notar. Mergeti la notar impreuna cu actuala sotie si rezolvati situatia pe cale de amiabila. Daca nu ajungeti la o intelegere in instanta.
Nu suntem in relatii prea bune cu ea...cred ca singura solutie ramane instanta.Intrebarea e daca se merita?in sensul ca nu stiu daca era trecut sau nu si el pe contractul de vanzare-cumparare al apartamentului desi au convietuit 20 ani.
Prima solutie care imi vine in minte e sa va adresati primariei pentru a va spune ce bunuri detinea tatal dumneavoastra si pentru contractul de vanzare-cumparare la notar sau la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara, scoateti extras CF dupa adresa imobilului, acolo figureaza toti proprietarii (fosti si actuali) ai imobilului.
raluk0207
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Dacă imobilul a fost cumpărat în timpul căsătoriei, este bun comun. Nu contează pe numele cui este. Dacă din punct de vedere cronologic e in timpul căsătoriei, e bun comun.
Prin urmare, nu sunteți dvs singurele moștenitoare.
E si soția, care moștenește 1/4 din jumătatea tatălui, adică 1/8.
La 1/8 se adaugă și jumătatea ei, rezultând in total o cota de 5/8.
Dvs si surorii va revine 3/4 din jumătatea tatălui, adica 3/8.
Împărțit la doi, înseamnă 3/16 fiecare.
Succesiune
PuriceS
Buna ziua vin si eu cu o intrebare.
Sotul si sotia in timpul vietii cumpara o casa.Sotul moare,iar dupa moartea lui se afla ca dintr-o prima casatorie ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire
...elena
Sotul meu are un copil dintr-o casnicie anterioara, plecat din tara , in varsta de 25 ani,De curand se intereseaza ca apartamentul in care locuiesc cu sotul sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune
pungasa
tatal meu a murit, am inteles ca daca apartamentul ii doar pe numele lui tata mie imi vine 3/4 din casa si mama 1/4..da?........dar daca apartamentul este si ... (vezi toată discuția)