avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tatăl nostru avea un apartament dobândit cu actuala ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tatăl nostru avea un apartament dobândit cu actuala soție. Cum se realizează dezbaterea succesiunii?

Buna ziua,suntem 2 surori si vrem sa aflam ce drepturi succesorale avem in urma decesului tatalui meu,care avea un apartament cu actuala sotie.Precizez ca suntem unice mostenitoare si ne-am hotarat sa actionam in instanta.multumesc
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 00:50, 19 Ianuarie 2019
Buna ziua,

Este mai simplu la notar. Mergeti la notar impreuna cu actuala sotie si rezolvati situatia pe cale de amiabila. Daca nu ajungeti la o intelegere in instanta.
Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2019
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat
Nu suntem in relatii prea bune cu ea...cred ca singura solutie ramane instanta.Intrebarea e daca se merita?in sensul ca nu stiu daca era trecut sau nu si el pe contractul de vanzare-cumparare al apartamentului desi au convietuit 20 ani.
Prima solutie care imi vine in minte e sa va adresati primariei pentru a va spune ce bunuri detinea tatal dumneavoastra si pentru contractul de vanzare-cumparare la notar sau la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara, scoateti extras CF dupa adresa imobilului, acolo figureaza toti proprietarii (fosti si actuali) ai imobilului.
Va multumesc pentru sfaturi!o seara buna!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă imobilul a fost cumpărat în timpul căsătoriei, este bun comun. Nu contează pe numele cui este. Dacă din punct de vedere cronologic e in timpul căsătoriei, e bun comun.
Prin urmare, nu sunteți dvs singurele moștenitoare.
E si soția, care moștenește 1/4 din jumătatea tatălui, adică 1/8.
La 1/8 se adaugă și jumătatea ei, rezultând in total o cota de 5/8.
Dvs si surorii va revine 3/4 din jumătatea tatălui, adica 3/8.
Împărțit la doi, înseamnă 3/16 fiecare.

Alte discuții în legătură

Succesiune PuriceS PuriceS Buna ziua vin si eu cu o intrebare. Sotul si sotia in timpul vietii cumpara o casa.Sotul moare,iar dupa moartea lui se afla ca dintr-o prima casatorie ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire ...elena ...elena Sotul meu are un copil dintr-o casnicie anterioara, plecat din tara , in varsta de 25 ani,De curand se intereseaza ca apartamentul in care locuiesc cu sotul sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune pungasa pungasa tatal meu a murit, am inteles ca daca apartamentul ii doar pe numele lui tata mie imi vine 3/4 din casa si mama 1/4..da?........dar daca apartamentul este si ... (vezi toată discuția)