Buna ziua,suntem 2 surori si vrem sa aflam ce drepturi succesorale avem in urma decesului tatalui meu,care avea un apartament cu actuala sotie.Precizez ca suntem unice mostenitoare si ne-am hotarat sa actionam in instanta.multumesc
Raluk,
dacă vrei să te exprimi juridic, trebuie să pui preţ pe claritate.
Să foloseşti subiect, predicat, să se înţeleagă clar la ce te referi, eventual să oferi definiţii juridice. Gândeşte-te la destinatarul comunicării şi ce înţelege el.
De asemenea, trebuie să indici clar care sunt datele problemei, să reformulezi întrebarea pusă, să enunţi regula aplicată şi în final concluzia ta.
Înainte să apeşi butonul "Adaugă", lasă să treacă 5 minute şi apoi reciteşte ce ai scris.
Vei observa că nici tu nu înţelegi ce ai scris, sau ai scris lucruri care sunt vagi, ambigue sau interpretabile. Editează textul şi apoi apasă butonul.
Nu neg că ai unele contribuţii utile la discuţie (cred că eşti dactilografă la vreun notariat), dar gândirea dezlânată nu este utilă discuţiei şi naşte situaţii hilare de acest gen.
raluk0207
Utilizator 1din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Eu am fost extrem de clara de la început, pana cand s-au găsit niste persoane extrem de scrupuloase, pe care le-a deranjat termenul "primește ".
Soția supraviețuitoare primește 1/4 din jumătatea soțului.
1/4 din 1/2 = 1/8.
Copiii primesc 3/4 tot din jumătatea tatălui.
3/4 din 1/2 = 3/8.
Prin raportare la masa succesorala (masa succesorala care consta in jumătatea sotului decedat din bunurile comune), soția DOBANDESTE mai puțin.
Ca 1/8 înseamnă mai puțin decât 3/8.
1/8 ai soției + 1/2 (jumătatea ei din bunurile comune)= 5/8.
5/8 insemna mai mult decat 3/8.
Am spus că "prin raportare la întregul bun, soția ARE mai mult".
Credeam ca suntem suficient de deștepți încât să nu fie necesar sa explic ca la grădiniță ("grădinița " fiind varianta elegantă)
Dacă scriem pe forum să părem interesanți, să ne arătăm abilitățile logice, intelectuale și lingvistice, nu sunt dispusă să mă antrenez în acest joc ieftin.
De asemenea, nu sunt aici sa tin cursuri de drept civil.
Nu sunt aici nici ca să par mai deșteaptă "murdarindu-ma" la colțul gurii de niste drept.
Cand este cazul pot sa folosesc doar termeni juridic, însă cred ca ajutam mai mult userii folosind un limbaj pe care să îl inteleaga decât să dăm copy paste din dreptul civil.
Nu sunt nici dactilografă, nici secretara, nici macar angajat al unui birou notarial. De fapt, nici nu are importanță ce sunt. Cred ca sunt lucruri mult mai importante decat etalatul funcției. Însă pot spune cu certitudine că sunt mai avizată decât un consilier juridic. Am mai dat niste examene in plus de la terminarea facultății...
Succesiune
PuriceS
Buna ziua vin si eu cu o intrebare.
Sotul si sotia in timpul vietii cumpara o casa.Sotul moare,iar dupa moartea lui se afla ca dintr-o prima casatorie ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire
...elena
Sotul meu are un copil dintr-o casnicie anterioara, plecat din tara , in varsta de 25 ani,De curand se intereseaza ca apartamentul in care locuiesc cu sotul sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune
pungasa
tatal meu a murit, am inteles ca daca apartamentul ii doar pe numele lui tata mie imi vine 3/4 din casa si mama 1/4..da?........dar daca apartamentul este si ... (vezi toată discuția)