avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tatăl nostru avea un apartament dobândit cu actuala ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tatăl nostru avea un apartament dobândit cu actuala soție. Cum se realizează dezbaterea succesiunii?

Buna ziua,suntem 2 surori si vrem sa aflam ce drepturi succesorale avem in urma decesului tatalui meu,care avea un apartament cu actuala sotie.Precizez ca suntem unice mostenitoare si ne-am hotarat sa actionam in instanta.multumesc
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 00:50, 19 Ianuarie 2019
Da stiu ca si ea mosteneste o parte dar nu credeam ca ii revine mai mult ei decat copiilor(noua).Multumesc
Pai nu ii revine
Ea primeste 0.25, dumneavoastra si sora dumneavoastra, 0.75. Ori, 0.75 > 0.25

Insa, bineinteles, cotele se aplica la mostenirea lasata de tatal dumneavoastra...

pop_m a scris:

Pai nu ii revine
Ea primeste 0.25, dumneavoastra si sora dumneavoastra, 0.75. Ori, 0.75 > 0.25

Insa, bineinteles, cotele se aplica la mostenirea lasata de tatal dumneavoastra...

Primește mai mult raportat la întregul imobil.
doar daca este intocmita documentatie cadastrala detine ocpiul
primeste 75 la suta din jumatatea lui taicasu si doamna ramane cu 50 la suta plus 25 la suta din jumatatea sotului

Alte discuții în legătură

Succesiune PuriceS PuriceS Buna ziua vin si eu cu o intrebare. Sotul si sotia in timpul vietii cumpara o casa.Sotul moare,iar dupa moartea lui se afla ca dintr-o prima casatorie ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire ...elena ...elena Sotul meu are un copil dintr-o casnicie anterioara, plecat din tara , in varsta de 25 ani,De curand se intereseaza ca apartamentul in care locuiesc cu sotul sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune pungasa pungasa tatal meu a murit, am inteles ca daca apartamentul ii doar pe numele lui tata mie imi vine 3/4 din casa si mama 1/4..da?........dar daca apartamentul este si ... (vezi toată discuția)