avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executor judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

executor judecatoresc

ce trebuie sa fac pentru a deveni executor judecatoresc?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:08, 17 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Executor judecatoresc poate fi persoana care indeplineste urmatoarele conditii: a) are numai cetatenia romana si domiciliul in Romania; b) are capacitatea deplina de exercitiu; c) este licentiata in drept; d) nu are antecedente penale si se bucura de o buna reputatie; e) cunoaste limba romana; f) este apta din punct de vedere medical pentru exercitarea functiei; g) a indeplinit timp de 2 ani functia de executor judecatoresc stagiar si a promovat examenul de capacitate sau, dupa caz, a exercitat timp de 3 ani o functie de specialitate juridica si a promovat examenul de admitere in profesie.
Poate fi executor judecatoresc stagiar cel care: a) indeplineste conditiile cerute la lit. a)-f); b) a promovat examenul de admitere in profesia de executor judecatoresc, organizat de Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti si de Ministerul Justitiei; c) se afla in perioada de stagiu, pana la promovarea examenului de capacitate; d) este angajat intr-un birou de executor judecatoresc.
Cu stima !


Multumesc frumos dar despre stagiatura ce-mi puteti spune, unde se poate face, cine te poate indruma?
art. 19 din Legea nr. 188/2000 a executorilor judecatoresti prevede :
Poate fi executor judecatoresc stagiar cel care:
a) indeplineste conditiile cerute la art. 15 lit. a)-f);
b) a promovat concursul sau examenul de admitere in profesia de executor judecatoresc, organizat de Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti, sub coordonarea si controlul Ministerului Justitiei;
c) se afla in perioada de stagiu, pana la promovarea examenului de capacitate;
d) este angajat intr-un birou de executor judecatoresc.

art.15 lit.a - f :
a) are numai cetatenia romana si domiciliul in Romania;
b) are capacitatea deplina de exercitiu;
c) este licentiata in drept;
d) nu are antecedente penale si se bucura de o buna reputatie;
e) cunoaste limba romana;
f) este apta din punct de vedere medical pentru exercitarea functiei;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executor judecatoresc Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata, As dori sa devin executor judecatoresc. Ce studii sau cursuri trebuie sa urmez? Am varsta de 38 de ani si sunt absolvent al unei ... (vezi toată discuția)
Inscriere la examenul pentru executor judecatoresc stagiar ContSters40598 ContSters40598 Poate un proaspat absolvent de drept sa se inscrie la acest examen? Daca nu are nicio experienta si nici nu este angajat ca jurist sau ca orice altceva, ci ... (vezi toată discuția)
Admitere in profesia de executor (stagiar/definitiv) ContSters22096 ContSters22096 imi poate spune cineva daca dupa 3 ani de vechime in profesie juridica si promovarea examenului de admitere in profesia de exec judecatoresc voi avea calitatea ... (vezi toată discuția)